Ce amendă a primit tatăl copiilor care au îndemnat oamenii să voteze PSD într-un clip electoral

Ce amendă a primit tatăl copiilor care au îndemnat oamenii să voteze PSD într-un clip electoral

Sorin Pop şi cei doi copii care au apărut în clipul electoral FOTO Facebook

Tatăl care şi-a folosit copiii într-un clip electoral prin care oamenii erau îndemnaţi să voteze PSD la alegerile europarlamentare a fost amendat de poliţiştii maramureşeni cu o sumă consistentă. Potrivit oamenilor legii, bărbatul a încălcat prevederile Legii 33/ 2007 care interzice folosirea minorilor sub 16 ani în clipuri de promovare electorală. Pe de altă parte, DGASPC Maramureş nu a finalizat încă ancheta în acest caz.

Ştiri pe aceeaşi temă

Videoclipul prin care doi copii îndemnau oamenii, prin versuri specifice zonei Maramureşului, să voteze cu PSD la alegerile europarlamentare a fost postat pe Facebook la data de 23 mai, cu câteva zile înainte de alegeri. La acea vreme, Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Maramureş dar şi Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţie a Copilului Maramureş au demarat o anchetă. În urma verificărilor făcute de către poliţiştii maramureşeni, Sorin Pop, tatăl celor doi copii, a fost amendat cu suma de 2.500 de lei.
 
„În urma verificărilor s-a stabilit că videoclipul în cauză a fost realizat de tatăl celor doi minori şi postat ulterior pe aplicaţiile Facebook şi Youtube. Întrucât au fost încălcate prevederile art. 40, alin. 10 din Legea 33/2007, faţă de acesta s-a luat măsura sancţionării contravenţionale, în conformitate cu prevederile art. 53, alin. 1, litera z, din acelaşi act normativ”, a declarat Florina Meteş, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Maramureş.
 
Chiar dacă părinţii şi-au exprimat acordul pentru ca cei doi copii să apară în clipul electoral, gestul lor reprezintă o încălcare a legii. Astfel, reprezentanţii DGASPC Maramureş i-au consiliat pe cei doi părinţi, urmând să stabilească măsurile de protecţie în cazul copiilor. 
 
„În urma discuţiilor derulate între reprezentanţii instituţiei noastre şi părinţii copiilor a reieşit că aceştia şi-au exprimat acordul pentru ca minorii respectivi să filmeze videoclipul respectiv. În plus, părinţii au declarat că cei doi minori au o activitate artistică susţinută, ce este reflectată constant pe contul lor propriu de YouTube, cosiderând că acest videoclip face parte din activitatea lor artistică. În aceste condiţii, reprezentanţii DGASPC Maramureş au demarat activitatea de consiliere a părinţilor cu privire la prevederile legislaţiei în vigoare, care reglementează statutul minorilor, dar şi a drepturilor şi obligaţiilor faţă de aceştia”, a arătat Adrian Mândru, purtătorul de cuvânt al Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Maramureş.
 
Clipul „Hai, români, ieşiţi la vot” a fost filmat în incinta Muzeului Satului din Baia Mare. 
 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: