Cazul crimei conjugale din Baia Mare. Anchetatorii speră ca femeia care şi-ar fi ucis soţul să îşi revină din comă pentru a reface firul evenimentelor

Cazul crimei
conjugale din Baia Mare. Anchetatorii speră ca femeia care şi-ar fi ucis soţul să îşi revină din comă pentru a
reface firul evenimentelor

Cei doi soţi şi copii lor în perioada când erau o familie fericită. FOTO: Facebook

Anchetatorii care investighează crima conjugală petrecută pe strada Petre Dulfu din Baia Mare au o misiune dificilă. Pentru a putea pune cap la cap şirul evenimentelor, aceştia trebuie să o audieze pe soţia bărbatului ucis, doar că femeia se află în cotinuare în comă, internată la Terapie Intensivă.

Luni, 4 martie, o adolescentă în vârstă de 14 ani şi-a găsit părinţii într-o baltă de sânge. Descoperirea a fost făcută într-un apartament de pe strada Petre Dulfu din Baia Mare. Din primele informaţii furnizate de către oamenii legii, se pare că între cei doi soţi, care nu mai locuiau împreună, s-a iscat un conflict.

În urma acestuia, bărbatul a fost ucis de către soţia lui, iar femeia a ajuns la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Baia Mare în comă, prezentând multiple tăieturi pe corp. Acum, anchetatorii trebuie să desluşească şirul evenimentelor, dar nu pot face acest lucru decât după audierea singurului martor care a rămas în viaţă – soţia care şi-ar fi ucis bărbatul.
 
„Bolnava prezintă o ameliorare discretă a stării de sănătate, dar este în continuare internată la secţia de Terapie Intensivă, în comă”, a spus Vasile Pop, directorul interimar al Spitalului Judeţean de Urgenţă „Dr. Constantin Opriş” Baia Mare.
 
În tot acest timp, cei doi minori beneficiază de consiliere psihologică pentru a trece peste trauma suferită. Aceştia au rămas în grija unor persoane apropiate lor, faţă de care au manifestat sentimente de afecţiune şi ataşament.
 
„Până în prezent a fost identificată o soluţie temporară de locuire pentru cei doi minori, dar se caută în continuare cea mai optimă variantă. Evaluarea cazului este în plină desfăşurare, fiind realizată de Direcţia de Asistenţă Socială în colaborare cu specialiştii de la DGASPC Maramureş. Prioritatea şi obligaţia noastră ca instituţie (n.r. DGASPC) este aceea de a-i proteja pe aceşti copii. Avem rugămintea ca în aceste momente dificile pentru copii să le respectăm dreptul la intimitate, drept prevăzut de Legea 272/2004 privind protecţia şi promovarea drepturilor copiilor”, a declarat Adrian Mândru, purtător de cuvânt al Direcţiei Generale pentru Asistenţă Socială şi Protecţie a Copilului Maramureş.
 
 
 
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: