Cazul Caracal, repetat în Italia. Un elicopter a plecat în căutarea unui tânăr dispărut la 28 de ore după apelul acestuia la urgenţe

Cazul Caracal, repetat în Italia. Un elicopter a plecat în căutarea unui tânăr dispărut la 28 de ore după apelul acestuia la urgenţe

Simon Gautier. FOTO: Euronews Italia

Un student francez la Roma este căutat de şapte zile în zona stâncoasă a provinciei Salerno. Autorităţile s-au mobilizat târziu după apelul lui Simon Gautier la 118, iar jurnaliştii din Italia compară cazul cu cel de la Caracal. Deşi a sunat să ceară ajutor, autorităţile au trimis un elicopter sa îl caute abia după 28 de ore.

Potrivit jurnaliştilor de la Euronews Italia, tânărul francez s-a dus singur într-o expediţie pe traseul Sentiero della Molara, lângă Policastro. La un moment dat a căzut într-o râpă, fracturându-şi ambele picioare. Înainte ca telefonul său să rămână fără baterie, a reuşit să sune la serviciul unic de urgenţă şi să ceară ajutor, în data de 11 august, doar că elicopterul a decolat la 28 de ore de la apelul său.
 
„Un episod care aminteşte de trista poveste a Alexandrei, românca de 15 ani care, răpită, a sunat la numărul de urgenţă. Dar poliţia a sosit 19 ore mai târziu, când era prea târziu”, au scris cei de la Euronews Italia.
 
Familia tânărului solicită mijloace adecvate de căutare
 
La o săptămână de la dispariţia tânărului, familia acestuia nu găseşte o explicaţie pentru cele întâmplate şi nici care sunt motivele pentru care misiunea de salvare a fost întârziată. Simon Gautier este căutat momentan de către echipe de speologi, voluntari dar şi cu un elicopter şi drone. Mai mult, unii dintre prietenii studentului au plecat în Italia pentru a participa la misiunile de căutare. 
 
„Îmi puteţi spune mai mult sau mai puţin în ce zonă vă aflaţi?”
 
Jurnaliştii publicaţiei italiene au făcut publice şi conversaţia pe care tânărul a avut-o cu operatorul de la 118.
 
Simon Gautier: „Mă puteţi ajuta? Am căzut şi mi-am rupt ambele picioare.”
Operatorul de la 118: „Îmi puteţi spune mai mult sau mai puţin în ce zonă vă aflaţi?”
Simon Gautier: „Nu ştiu. Am plecat din Policastro în dimineaţa asta, cam de pe-acolo. Intenţionam să mă întorc spre Napoli, aşa că nu ştiu.”
 
Misiunea salvatorilor este una dificilă, mai ales că zona în care a dispărut tânărul este una foarte largă, cu pereţi stâncoşi şi abrupţi. 

Citeşte şi
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: