Care este secretul celor mai pufoşi papanaşi. Reţeta unui desert dulce- acrişor

Care este secretul celor mai pufoşi papanaşi. Reţeta unui desert dulce- acrişor

Papanaşi. FOTO: Arhivă

Papanaşii cu smântână şi dulceaţă sunt un desert delicios, unul dintre „dulciurile” preferate. Pentru a realiza o porţie pufoasă de papanaşi trebuie să urmaţi anumiţi paşi de preparare.

Ştiri pe aceeaşi temă


Vă prezentăm mai jos o reţetă delicioasă de papanaşi.
 
 Ingrendiente: 
 
300 g brânză de vaci
1 ou
o lingură zahăr
130 g făină
1/2 pachet praf de copt
o lingură griş
coajă de lămâie
un plic zahăr vanilat
2 picături esenţa de rom
ulei pentru prăjit
zahăr pudră vanilat pentru pudrat
smântână
dulceaţă – de preferat, de afine
 
Mod de preparare: 
 
Se cerne făină, după care amestecaţi brânza de vaci cu zahărul, ouăle, sarea, zahărul vanilat şi bicarbonatul stins cu zeama de lămâie. Adăugaţi făina şi coajă de lămâie. Amestecaţi bine, iar dacă este necesar pentru omogenizare, în funcţie de densitatea brânzei, adăugaţi 1-2 linguri de făină suplimentar. Trebuie să obţineţi un aluat moale dar care să se desprindă de pe mână. Puneţi uleiul la încins într-o tigaie sau cratiţă adâncă.
 
Pe o suprafaţă de lucru uscată pudraţi făină. Împărţiţi aluatul în 8 linguri de cocă pentru papanaşi şi 8 linguriţe pentru capacul rotund al acestora. Cu mâna dată prin făină formaţi 8 discuri şi tot atâtea biluţe din aluat. Treceţi degetul arătător prin făină şi înfigeţi-l în discul de cocă. Rotiţi circular degetul pentru a obţine un orificiu central în aluat.
 
În uleiul încins, la temperatură mică, rumeniţi papanaşii. Papanaşii se prăjesc aproximativ 5-6 minute fiecare. Este foarte important ca focul să fie mic pentru ca să nu se prăjească doar la suprafaţă şi să rămână cruzi în mijloc.
 
Scoateţi papanaşii şi puneţi-i la scurs de excesul de grăsime pe un prosop de hârtie. 
 
Se servesc cu smântână şi cu dulceaţă, dar şi cu zahăr pudră.
 
Citeşte şi
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: