Candidatura lui Cătălin Cherecheş la Primăria Baia Mare, respinsă

Candidatura
lui Cătălin Cherecheş la Primăria Baia Mare, respinsă

Cătălin Cherecheş    Foto: Adevărul

Participarea lui Cătălin Cherecheş la alegerile locale se află încă sub semnul întrebării, după ce decizia Biroului Electoral de Circumscripţie nr. 1 de a valida candidatura lui a fost contestată în instanţă. Judecătoria Baia Mare a respins candidatura lui Cherecheş, iar avocaţii pot face apel până azi, 30 aprilie.

Candidatura lui Cătălin Cherecheş la Primăria Baia Mare a fost respinsă de instanţă, în urma unor contestaţii, decizia nefiind definitivă. Decizia a fost luată, vineri seară, de Judecătoria Baia Mare, care a respins candidatura lui Cătălin Cherecheş la funcţia de primar al municipiului Baia Mare, admiţând astfel contestaţiile formulate de Bogdan Hendre şi PSD Maramureş.

Avocaţii lui Cherecheş au avut 24 de ore la dispoziţie să conteste hotărârea Judecătoriei Baia Mare prin care este anulată hotărârea Biroului Electoral de Circumscripţie nr. 1 Baia Mare prin care este validată candidatura lui pentru funcţia de primar. 

Înscrierea edilului în cursa pentru un nou mandat a fost o întreagă telenovelă. Acesta, membru fondator în UNPR, a preferat să candideze din nou, însă din parte FDGR, ca parte din Coaliţiei pentru Baia Mare. Cum FDGR s-a rertas din Coaliţie, Cherecheş şi-a retras imediat candidatura şi şi-a depus-o din nou din partea UNPR, unde preşedintele Filialei Maramureş a spus că ”a fost membru, în tot acest timp. El nu s-a retras niciodată din partid”. 

Candidatura lui a fost acceptată, însă imediat au contestat-o PSD Maramureş şi Bogdan Hendre. „Prima candidatură, după cum bine ştiţi, a fost retrasă. Ulterior s-a depus o nouă propunere de candidatură. În şedinţa Biroului Electoral de Circumscripţie a fost analizată noua propunere şi a fost adoptată o hotărâre de admitere cu majoritatea voturilor membrilor comisiei”, a declarat preşedintele Biroului Electoral de Circumscripţie nr. 1 Baia Mare, citat de maramedia.ro. 

”Bogdan Hendre şi Partidul Social Democrat Maramureş au contestat decizia Biroului Electoral de Circumscripţie nr. 1 Baia Mare care a validat candidatura lui Cătălin Cherecheş la alegerile locale. Instanţa a anulat în parte Hotărârea nr.22/28.04.2016 în ceea ce priveşte art.2 şi a respins candidatura lui Cătălin Cherecheş pentru funcţia de primar al municipiului Baia Mare. Avocaţii au drept de apel la Tribunalul Maramureş până astăzi, 30 aprilie. Decizia a fost pronunţată în şedinţă publică în 29 aprilie la ora 17.55”, se arată pe pagina de Facebook a lui Cherecheş.

De menţionat este faptul că toate acestea se întâmplau începând din 26 aprilie, dată la care el a fost ridicat pentru audieri, de unde a fost dus direct în arestul IPJ Cluj şi apoi arestat preventiv pentru 30 de zile. Preşedintele PSD Maramureş, Gabriel Zetea, nu a vrut să comenteze în niciun fel situaţia. ”O să discutăm după ce se judecă apelul”, a spus el. Cătălin Cherecheş a fost arestat preventiv pentru 30 de zile miercuri, 27 aprilie, după ce procurorii DNA i-au organziat un flagrant.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: