FOTO Bobotează la Catedrala de peste 4 milioane de euro din Baia Mare. Sute de oameni s-au adunat pentru apa sfinţită. Un bărbat, la un pas de moarte

FOTO Bobotează la Catedrala de peste 4 milioane de euro din Baia Mare. Sute de oameni s-au adunat pentru apa sfinţită. Un bărbat, la un pas de moarte

Slujbă de Bobotează în Maramureş. FOTO: Dragoş Hojda

Mare agitaţie mare de Bobotează la Catedrala Episcopală Sfânta Treime din Baia Mare. Aici mii de oameni au venit înarmaţi cu sticle de plastic, cu borcane şi cu ce s-a mai putut aduce pentru a putea lua apă sfinţită.

Ştiri pe aceeaşi temă

UPDATE Slujba de Bobotează de la Catedrala Episcopala din Baia Mare nu a fost lipsită de incidente. Dacă anii trecuţi incidentele s-au datorat faptului că oamenii veniţi cu sticle pentru a lua aghiasmă se îmbrânceau unii pe alţii, de datas aceasta un bărbat a alunecat şi a căzut chiar în faţa unuia din butoaiele cu aghiasmă, suferind o puternică lovitură la cap, căzătură care l-a lăsat inconştient preţ de câteva secunde. 

A fost preluat de un echipaj la Ambulanţei şi transportat la spital. Butoaiele cu aghiasmă au fost sfinţite în seara zilei de 5 ianuarie, astăzi, 6 ianuarie fiind făcută o slujbă mai restrânsă. Băimărenii de toate vârstele au venit la slujbă, au ascultat povestea lui Ioan Botezătorul spusă de PS Iustin Sigheteanul şi au plecat cu apa sfinţiută acasă. 

De altfel, slujba sfinţirii apei s-a oficiat în toate lăcaşurile de cult din Maramureş. Totul s-a făcut sub atenta supraveghere a jandarmilor, deja obişnuiţi cu credincioşii prea grăbiţi să ia agheasmă, deranjând liniştea publică.  

 
 
Imagini din aceeasi galerie
Distribuie imaginea

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: