Bilete de transport interurban, pentru persoane cu handicap

Bilete de transport interurban, pentru persoane cu handicap

Biletele de tranpsort se distribuie de la 1 februarie   Foto: Adevărul

Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Maramureş va începe, din 1 februarie 2016, distribuirea biletelor de transport interurban acordate persoanelor cu handicap.

Ştiri pe aceeaşi temă

Pentru a intra în posesia acestor bilete, persoanele cu handicap se vor prezenta la sediul DGASPC de pe strada Victor Babeş nr. 54 cu actul de identitate în original, copie după certificatul de încadrare în grad de handicap şi legitimaţia de călătorie. Biletele se acordă pe perioada valabilităţii certificatului de încadrare în grad de handicap.

Potrivit prevederilor art. 22 alin. (1)-(5) din Legea nr. 448/2006 privind protecţia şi promovarea drepturilor persoanelor cu handicap, cu modificările şi completările ulterioare, beneficiază de gratuitatea transportului interurban, la alegere, cu orice tip de tren, în limita costului unui bilet la tren accelerat clasa a II-a, cu autobuzele sau cu navele pentru transport fluvial, următoarele categorii de persoane: 

   a) persoanele cu handicap grav; 
   b) persoanele cu handicap accentuat; 
   c) însoţitorii persoanelor cu handicap grav, numai în prezenţa acestora; 
   d) asistenţii personali ai persoanelor cu handicap grav; 
   e) însoţitorii copiilor cu handicap accentuat, numai în prezenţa acestora; 
   f) persoanele cu afecţiuni renale care necesită hemodializă în alte localităţi decât cele de domiciliu; 
   g) asistenţii personali sau însoţitorii persoanelor cu handicap care au afecţiuni renale care necesită hemodializă în alte localităţi decât cele de domiciliu. 

Pentru evitarea aglomeraţiei, conducerea DGASPC Maramureş a decis prelungirea programului Biroului Prestaţii Sociale, astfel: luni şi joi între orele 9-14, marţi între orele 10-14 şi miercuri între orele 10-16.30. ”Precizăm că aceste bilete se pot ridica pe toată durata anului în curs. Persoana cu handicap grav beneficiază de 12 astfel de bilete gratuite dus-întors/an, iar persoana cu handicap accentuat beneficiază de 6 bilete gratuite dus-întors/an”, arat reprezentanţii DGASPC Maramureş.

 

Mai puteţi citi:

Ziua Unirii Principatelor Române, marcată în Baia Mare

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările