Beneficiile licorii care îţi „pune mintea pe roate”. Ce spun cercetătorii despre această băutură

Beneficiile licorii care îţi „pune mintea pe roate”. Ce spun cercetătorii despre această băutură

Cafeaua stimuleaza circulaţia sangvină la nivelul creierului. FOTO: Arhivă

O cafea fierbinte poate reduce riscul de a dezvolta diabet, depresie sau chiar cancer. Este concluzia la care au ajuns chimiştii de la Universităţile Philadelphia şi Thomas Jefferson, în urma unui studiu. De asemenea, specialiştii au arătat că o cafea fierbinte conţine un nivel mult mai ridicat de antioxidanţi.

Potrivit aceluiaşi studiu, o cafea fierbinte poate reduce riscul de a dezvolta diabet, depresie sau chiar cancer. Pe lângă faptul că este bogată în antioxidanţi, alte studii realizate de-a lungul timpului au arătat că un consum regulat de cafea poate îmbunătăţi memoria. De asemenea, cafeaua este un element care poate influenţa într-un mod pozitiv starea de spirit, eliminând astfel riscurile de apariţie a depresiei.
 
Cafeaua are efecte vizibile asupra organismului, chiar benefice dacă este consumată moderat. Cafeaua stimulează circulaţia sangvină la nivelul creierului şi sistemul nervos central, dar poate produce insomnie şi stare de agitaţie dacă este consumată în exces sau la ore târzii.
 
O altă cercetare, realizată de echipa de cercetare condusă de Daniel Borota de la Universitatea Johns Hopkins din Baltimore, a constatat că o doză de cafeină, după o sesiune lungă de învăţat, poate ajuta la stimularea memoriei pe termen lung. Cercetarea a fost realizată după ce au fost analizaţi 160 de participanţi cu vârste cuprinse între 18 şi 30 de ani.
 
Este cunoscut şi faptul că datorită cafeinei se poate pierde în greutate. Cafeaua poate fi astfel un element important în lupta împotriva obezităţii, deoarece cafeina ajută la arderea caloriilor. 
 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: