Beneficiile consumului de vişine. De ce trebuie să mâncăm fructele cu un gust uşor acrişor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Vişinele sunt pline de antioxidanţi, în special de antocianine, responsabile cu pigmentarea în culoarea roşie a fructelor. În plus, antocianinele au un bun efect antiinflamator, încurajând circulaţia sângelui şi contribuind la echilibrarea sistemului nervos. Mai mult, specialiştii au arătat că fructele cu un uşor gust acrişor ajută şi la îmbunătăţirea calităţii somnului.

O echipă de la Universitatea din Pennsylvania, Universitatea din Rochester şi cercetătorii Centrului VA din Canandaigua au realizat un studiu pilot privind obiceiurile de somn a persoanelor în vârstă. Acest studiu a demonstrat că beneficiile naturale ale vişinelor s-ar putea datora în parte conţinutului lor relativ ridicat de melatonină - un antioxidant natural cu capacitate stabilă de a ajuta la moderarea ciclului somnului-trezire. Consumate în mod regulat, aceste fructe pot contribui la reglarea ciclului normal de somn al organismului şi la creşterea eficienţei somnului, inclusiv diminuarea timpului necesar pentru a adormi.

Pentru că vişinele sunt atât de bogate în alţi antioxidanţi, acestea vă ajută să obţineţi şi alte beneficia importante pentru sănătate. 

Aceleaşi cercetări au sugerat că melatonina poate fi un puternic antioxidant, ajutând la reducerea inflamaţiei legate de vârstă şi la lupta împotriva inflamaţiei, la recuperarea muşchilor şi la reducerea factorilor de risc ai stării de îmbătrânire. Dincolo de melatonină, vişinele conţin şi alţi compuşi antioxidanţi puternici, inclusiv antocianinele - compuşii responsabili pentru culoarea roşu strălucitor a fructelor. 

Citeşte şi

Stres versus relaxare. Care este cea mai bună metodă de relaxare şi cum o puteţi aplica

Cum se găteşte Hremzli, unul dintre cele mai delicioase preparate tradiţionale din Maramureş

Baia Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite