Bătrân de 80 de ani desfigurat de câinele său, după ce a încercat să-i ia mâncarea. Medicii i-au reconstruit, în câteva ore, faţa sfâşiată

Bătrân de 80 de ani desfigurat de câinele său, după ce a încercat să-i ia mâncarea. Medicii i-au reconstruit, în câteva ore, faţa sfâşiată

Chirurgul Ovidiu Rotaru şi pacientul Gavrilă Ţulean   Foto: Angela Sabău

Un bărbat de 80 de ani din Săcel, Maramureş, a fost desfigurat de câinele său. Omul i-a dat mâncare, după care a vrut să i-o ia înapoi, când a fost atacat de patruped. Medicii au avut nevoie de trei ore pentru a-i reconstrui buza inferioară, care a fost smulsă de animal.

Un bătrân de 80 de ani din Săcel, judeţul Maramueş, a fost la un pas să rămână desfigurat după ce a fost atacat de câinele propriu (metiş). Omul s-a apropiat de câine şi i-a întins mâncarea, însă imediat după aceea a vrut să i-o ia înapoi. A fost o decizie proastă, pentru că animalul l-a atacat imediat. Bărbatul a fost muşcat de faţă, buza inferioară fiind, efectiv, smulsă. Dovedind un curaj extrem, bătrânul s-a dus în casă şi a luat o foarfecă cu care şi-a tăiat bucata de buză care atârna. ”Am vrut să-i iau mâncarea înapoi, să schimb acolo ceva, şi m-o atacat. Mi-am tras mâna să-l împing, am căzut şi a sărit pe mine. Acuma mă simt foarte bine”, spune acum Gavrilă Ţulean, bătrânul atacat de câine.

Fiul său povesteşte că, după ce l-au găsit plin de sânge, au chemat ambulanţa şi a fost transportat la spitalul din Vişeu, însă fiind un caz grav, l-au adus cu o amulaţă SMURD la Spitalul Judeţean din Baia Mare. ”El a fost adus în cursul nopţii de miercuri spre joi la Compartimetul de Chirurgie Buco-Maxilo-Facială, iar joi dimineaţă, medicul Ovidiu Rotaru împreună cu anestezista Şerban Felicia au intrat în sala de operaţie şi au făcut practic o plastie a feţei acestui pacient”, a precizat Sorina Pintea, managerul unităţii medicale.

”A venit într-o stare deplorabilă, avea o hemoragie mare, a fos stabilizat şi i-a fost refăcută buza de jos în totalitate. Evoluţia lui este bună, bătrânul are o stare generală bună, este sub tratament antibiotic, întrucât câinele, nu ştim sigur dacă a fost vaccinat şi datorită condiţiilor în care a fost muşcat, trebuie protejat organismul”, a menţionat chirurgul Ovidiu Rotaru.

Acesta a mai arătat că pacientul va avea dificultăţi la vorbire şi la mâncare pentru cel puţin următoarele şase luni. ”Gândiţi-vă că îi lipsesc şapte centimetri din buză. Ţesuturile se modelează, preiau funcţia, însă nu chiar în totalitate. Oricum, este foarte bine faţă de cum a fost”, a mai arătat el.

Failia are câinele de cinci ani şi spune că nu are de gând să ia vreo măsură, pentru că nu este agresiv şi nu atacă pe nimeni. ”E un câine mic, nu are nici 20 de kilograme. Nu e periculos, nu e agresiv, e vaccinat, nu a muşcat pe nimeni niciodată”, menţionează Ilie Ţulea, fiul bătrânului. Acesta a mai mărturisit că nu e prima oară când tatăl său încearc să ia înapoi mâncarea cânelui. ”Tot timpul voia să-i ia mâncarea. Câinele l-a avertizat, dar nu l-a muşcat niciodată. Acuma s-a cam îngroşat gluma. De data asta nu l-a mai iertat”, a mai mărturisit el. Medicii spun că, dacă totul merge bine, în câteva zile bătrânul va putea fi exernat.

Mai putei citi:

Povestea haioasă a originii localităţii Cavnic. Un cioban a rămas în istorie cu porecla „cap mic“ fiindcă nu a înţeles cât de bogat ar fi putut să-l facă aurul

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările