Bărbatul incendiat de soţie când a aflat că vrea să o părăsească a murit. Ce se întâmplă acum cu femeia

Bărbatul incendiat de soţie când a aflat că vrea să o părăsească a murit. Ce se întâmplă acum cu femeia

Bărbatul a fost predat de medicii de pe ambulanţă la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Baia Mare. FOTO: Arhivă personală

Bărbatul din Ieud, judeţul Maramureş, care a fost incendiat de soţia lui când aceasta a aflat că vrea să o părăsească pentru o femeie mai tânără, a decedat pe patul de spital. Femeia a fost arestată preventiv pentru 30 de zile.

 
La începutul acestei săptămâni, pe fondul unor dispute stropite cu alcool, o femeie şi-a incendiat soţul. Imediat ce a aflat că bărbatul în vârstă de 47 de ani vrea să o părăsească pentru o altă femeie mai tânără, soţia acestuia a turnat benzină pe el şi i-a dat foc. Bărbatul a fost internat de urgenţă la Spitalul Judeţean din Baia Mare, unde a decedat. Acesta suferise arsuri de gradele II şi III pe o suprafaţă de 70% din corp, încă de la început medicii fiind rezervaţi în privinţa evoluţiei stării sale de sănătate.
 
Femeia a refuzat să comunice cu anchetatorii
 
Femeia care şi-a incendiat soţul a fost internată în Secţia de Psihiatrie a Spitalului Muncipal Sighetu Marmaţiei. Imediat ce soţul ei a decedat pe patul de spital, anchetatorii i-au schimbat încadrarea juridică, aceasta fiind cercetată pentru omor.

În cursul zilei de vineri, 20 septembrie, magistraţii maramureşeni au decis ca femeia să îşi petreacă următoarele 30 de zile după gratii.
 
„Pentru a dispune măsura arestării preventive, instanţa a reţinut că în cauză există indicii temeinice care să justifice presupunerea că inculpata, în data 16.09.2019, în jurul orei 23.00, pe fondul unor probleme familiale, a aruncat asupra soţului ei benzină şi i-a dat foc cu o brichetă, cauzându-i leziuni corporale în urma cărora acesta a decedat două zile mai târziu”, au arătat judecătorii maramureşeni. 
 
Chiar dacă medicii trebuiau să constate dacă a avut discernământ în momentul în care şi-a incendiat soţul, femeia a refuzat să stea de vorbă cu aceştia.
 
„A intrat într-un fel de blocaj psihic specific persoanelor care trec prin astfel de tragedii umane. A refuzat să comunice şi cu medicii, dar şi cu anchetatorii”, potrivit unor surse. 
 
Înainte să o prezinte în faţa judecătorilor, anchetatorii au reconstruit şirul eventimentelor petrecute în noaptea în care femeia şi-a incendiat soţul. Astfel, au aflat că mobilul crimei a fost gelozia, iar înainte să îi dea foc bărbatului cu care are doi copii majori, în casa familiei a avut loc o petrecere la care au participat mai mulţi localnici. 
 
Citeşte şi
 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările