Bărbat acuzat de soţie că şi-a abuzat sexual fiul şi că a bătut-o crunt când şi-a apărat copilul. „Te rog nu pleca, mami!“

Bărbat acuzat de soţie că şi-a abuzat sexual fiul şi că a bătut-o crunt când şi-a apărat copilul. „Te rog nu pleca, mami!“

Foto: Shutterstock

Un bărbat din Sighetul Marmaţiei, judeţul Maramureş, este acuzat de soţia sa că şi-a abuzat sexual copilul. Femeia a povestit în instanţă ce violenţe a trebuit să îndure ca să-şi apere băiatul.

Faptele au fost reclamate de către femeie după un episod petrecut în ianuarie 2020, când a şi declanşat procedura de divorţ. Mama a povestit în instanţă că băiatul i-a cerut insistent să doarmă în cameră cu el după ce i-a mărturisit că tatăl, de fiecare dată când venea în camera sa, era atent să nu cumva să fie surprins, că ar fi defectat în mod intenţionat clanţa de la uşă, astfel încât din afara camerei să nu se poată deschide decât cu o şurubelniţă şi că, astfel, l-ar fi supus al abuzuri sexuale orale, în mai multe rânduri. 
 
Femeia a relatat cum, după mărturisirile băiatului, a instalat în camera copilului o canapea pe care să doarmă pentru a fi alături de fiul său. A precizat că în prima noapte a dormit fără incidente majore în camera băiatului, dar că în a doua, soţul său i-a cerut insistent şi ţipând la ea, să nu mai doarmă cu copilul pentru că vrea să rămână el lângă băiat, context în care copilul s-ar fi panicat: "Te rog să nu pleci, mami!". 
 

Bătută cu bestialitate sub ochii copilului

 
Potrivit femeii, când soţul i-a spus că va culca copilul  în camera lui, s-a opus vehement, iar bărbatul s-a năpustit asupra sa şi a lovit-o cu pumnii şi picioarele, chiar şi când a căzut peste un taburet. După bătaia cruntă aplicată, când spiritele s-au mai calmat, cei trei au dormit împreună în aceeaşi cameră. A doua zi, când copilul a plecat la şcoală, femeia a părăsit locuinţa şi a anunţat poliţia. A obţinut un ordin de protecţie provizoriu pentru ea şi copil, iar ulterior, Parchetul de pe lângă Judecătoria Sighetu Marmaţiei  a cerut în instanţă emiterea unui ordin de protecţie.
 

„E greu de explicat de ce nu a părăsit locuinţa“

 
Femeia are certificat medico-legal pentru loviturile primite, chiar şi bărbatul recunoaşte că a bătut-o (pentru că nu l-a lăsat să doarmă cu ei în cameră, după cum a declarat la audieri), însă abuzul asupra copilului n-au putut fi probat.  Prima instanţă a respins solicitarea Parchetului privind emiterea ordinului de protecţie pentru copil. La fel s-a întâmplat şi la apel, în martie 2020, după ce au  fost invocate declaraţiile contradictorii ale minorului la audierile făcute în instanţă, dar şi atitudinea mamei.
 
„Reclamanta nu a părăsit la acel moment locuinţa şi nici nu a solicitat sprijinul organelor de poliţie. Din contră, a dormit în aceeaşi cameră cu intimatul şi minorul până a doua zi. Chiar dacă s-ar admite teza reclamantei că aceasta nu ar fi găsit telefonul mobil pentru a apela serviciul de urgenţă, este greu de explicat de ce aceasta nu a părăsit locuinţa şi nu s-a adresat organelor de poliţie. Argumentul reclamantei, în sensul că nu a făcut-o pentru că intimatul a ameninţat-o că o să-i ia copilul şi că ar avea influenţă asupra autorităţilor publice este greu de primit în condiţiile în care ulterior a procedat tocmai în acest sens, solicitând emiterea ordinului de poliţie şi formulând mai multe plângeri penale”, se arată în considerentele deciziei nr 95A/2020 (rolii.ro) a Tribunalului Maramureş.
 
Mai mult, instanţa a considerat că raportul de evaluare depus la dosar nu formulează nicio concluzie fermă asupra existenţei unei forme de abuz sexual, şi că documentul doar admite că minorul s-ar confrunta cu o stare ,,ce include posibilitatea instalării simptomatologiei aferente tabloului de stres post traumatic de fondul faptelor de abuz”, fără a preciza forma de abuz.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: