Bancuri amuzante cu Bulă. Cum măsoară îndrăgitul personaj lungimea fluviului Mississippi

Bancuri amuzante cu Bulă. Cum măsoară îndrăgitul personaj lungimea fluviului Mississippi

Cele mai bune bancuri cu Bulă

Bancurile cu Bulă au fost mereu dintre cele mai gustate în România, în special în perioada comunistă. Personaj fictiv, de la idiot la geniu, pe seama lui sunt puse mereu diferite întâmplări amuzante din viaţa de zi cu zi.

Ştiri pe aceeaşi temă

1. Mama lui Bulă stă de vorbă cu două prietene şi se laudă, fiecare, cu realizările copiilor.
Prima dintre ele se laudă: băiatul meu a ajuns medic chirurg şi are atât de mulţi bani, încât a făcut cadou o maşină unui prieten de-al lui.
A doua, se mândreşte şi ea: al meu e un avocat de succes şi câştigă atât de bine, încât a făcut cadou un apartament unui prieten de-al lui.
Vine şi rândul mamei lui Bulă să se „laude”: Bulă al meu n-a învăţat nimic, nu s-a ales nimic de el, e şomer şi se droghează. Şi mai e şi homosexual. Are noroc cu cei doi amanţi, unul doctor şi unul avocat, care i-au făcut cadou o maşină şi un apartament.

2. La şcoală, învăţătoarea îi întreabă pe copii ce meserie îşi vor alege. Unul zice că vrea să se facă doctor. Altul, inginer. Bulă îi ascultă pe toţi, iar când vine rândul lui, spune: „Eu mă fac hacker“. „De ce, măi, Bulă?”, îl întreabă învăţătoarea. „Am auzit că, de la anul, catalogul va fi publicat online. Şi dacă eu n-am fost premiant, măcar copiii mei să fie!”

3. Vine Bulă acasă de la şcoală şi îi spune mamei lui: „Mamă, am o veste bună şi una proastă! Cu care să încep?“. „Începe cu cea bună”, îi spune mama. „Vestea bună este că am luat 10 la şcoală!”, spune el. Mama lui, bucuroasă: „Bravo, băiatul meu. Dar care e vestea proastă?” întreabă ea. „Vestea proastă e că nu e adevărat”.

4. Bulă călătoreşte cu trenul, împreună cu mama lui. La un moment dat, vine controlorul şi le cere biletele. Pentru Bulă, mama lui prezintă un bilet de copii. „Băiatul ăsta are mai mult de şapte ani. De ce nu i-aţi luat bilet întreg?”, spune controlorul, la care Bulă începe să plângă. „Aţi văzut, l-aţi jignit pe băiat, domnule controlor”, răspunde mama lui. Bulă, în şoaptă, îi spune mamei lui: „Nu m-a jignit, dar mi-am băgat ţigara aprinsă în buzunar şi m-am ars”.

5. Bulă, curios, merge la tatăl său şi îl întreabă: „Tată, de unde se trag oamenii?“ „Din Adam şi Eva”, îi răspunde el. Bulă, nelămurit, merge şi o întreabă şi pe mama lui acelaşi lucru. „Din maimuţă”, îi răspunde maică-sa. Confuz, merge înapoi la tatăl lui: „Tată, mama mi-a spus că oamenii se trag din maimuţe”. „Apoi, Bulă dragă, fiecare cu neamul lui”.

6. Bulă este la şcoală, la ora de geografie. Profesoara îi întreabă care râu este mai lung: Prut sau Mississippi? Bulă, ridică mâna, iar profesoara îl pune să răspundă. „Mississippi”, spune el. „Bravo, măi Bulă! Cu cât este mai lung?”, îl întreabă profesoara. „Cu şapte litere”.

7. Bulă vine de la şcoală şi îi spune tatălui său că trebuie să meargă să vorbească cu diriginta. „De ce, ce-ai mai făcut?”, îl întrabă tatăl. „Păi, nimic, doar am întrebat: «La care capăt?»”. Nelămurit, tatăl cere explicaţii. „Păi la ora de mate, profesoara, cu o riglă în mână, a venit şi a îndreptat rigla spre mine spunând: «La capătul acestei rigle este o persoană cu o minte înceată…» La care eu doar am întrebat: «La care capăt?»”.

8. Bulă este exclus din Partidul Comunist şi se face o şedinţă. Ia cuvântul tovarăşul prim-secretar şi spune despre el că este leneş, recalcitrant, se ceartă cu toţi, îşi terorizează familia, vecinii, este beţiv etc. şi se propune excluderea lui din partid. În apărarea lui, Bulă cere doar să se citească caracterizarea lui de la primirea în partid. I se aprobă şi se dă citire: „Tovarăşul Bulă este un bun meseriaş, foarte harnic, foarte bun coleg de muncă, exemplu de comportament în familie, în comunitate, cinstit, corect, vertical etc.”. După terminarea caracterizării, Bulă spune: „Ei, vedeţi, tovarăşi, ce a făcut Partidul din mine?”.

9. Bulă, în armată, la raport: „Bulă, felicitări! Am auzit că ai devenit tată”, îi spune comandantul. „Nu chiar, ...soţia mea a devenit mamă!”.

citeste totul despre: