Băimărenii nu renunţă la proteste. Aproximativ 200 de manifestanţi au fost în stradă, pentru a opta zi consecutiv

Băimărenii nu renunţă la proteste. Aproximativ 200 de manifestanţi au fost în stradă, pentru a opta zi consecutiv

Manifestanţii au primit ceai cald pe parcursul ultimelor seri   Foto: Angela Sabău

Băimărenii au anunţat a opta zi de manifestaţii. Organizatorii au arătat că nu vor să renunţe la proteste pentru că nu sunt nici pe departe mulţumiţi de faptul că ordonanţa a fost retrasă. Aproximativ 200 de oameni s-au adunat din nou în Piaţa Revoluţiei.

UPDATE 21.25 Ploaia a făcut ca protestul băimărenilor să se termine mai devreme. Cei aproximatv 200 de oameni au scandat, din nou, lozinci împotriva Guvernului şi au apărut chiar şi pancarte noi: ”Aţi obosit? Ghinion. Noi nu!” scria pe unele dintre ele. 

Până în jurul orei 20.30, protestul băimărenilor s-a încheiat, dar au promis că mâine seară or fi din nou în stradă.

UPDATE 19.50 Aproximativ 200 de oameni au venit, în cele din urmă, în Piaţa Revoluţiei. ”Jos Guvernul” şi ”Demisia” sunt lozincile preferate în această seară. 

Pentru că numărul protestatarilor a fost mult mai mic, în această seară nu s-a mai plecat în marşul deja obişnuit. Oamenii au rămas în Piaţa Revoluţiei şi deja se discută despre o posibil plecare la Bucureşti, duminică. De altfel, organizatorii au anunţat că vor mai protesta şi în zilele ce urmează, până duminică. 

UPDATE 19.00 Ploaia nu i-a ţinut acasă pe băimareni. Deşi în număr mult mai mic, aproximativ 100 de oameni s-au adunat din nou în Piaţa Revoluţiei, unde protestează. Instalaţia de sonorizare este folosită în seara asta pentru muzicaă românească. Protestatarii se bucură acum de Phoenix şi cântece patriotice.

Un manifestant a adus, din nou, ceai pentru protestatari. Spune că e un ceai anti-ciumă, făcând referire la sloganul ”PSD, ciuma roşie”.


Retragerea Ordonanţei 13 nu i-a mulţumit pe băimăreni, ei spun că e doar o capcana şi că nu mai au încredere în acest Guvern. Ei nu se vor lăsa până când nu vor vedea măcar câteva demisii, cel puţin asta reiese din discuţiile purtate cu câţiva dintre oamenii care au ieşit, seară de seară, în stradă pentru a-şi arăta nemulţmirea faţă de corupţia din clasa politică. 

Aseară, în ciuda faptului că ordonanţa a fost retrasă, peste 2.000 de băimăreni au manifestat, din nou, în aceeaşi formulă, deja cunoscută de mai bine de o săptămână. 
Câţiva oameni de bine s-au gândit să le ofere ceai cald manifestanţilor. 
 
Mai puteţi citi:
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: