Au jefuit peste 4o de biserici şi mănăstiri din ţară

Au jefuit peste 4o de biserici şi mănăstiri din ţară

Cei doi tineri au fost reţinuţi    Foto: Adevărul

Doi tineri, de 18 şi 27 de ani, au fost prinşi de poliţişti după ce au jefuit mai multe biserici şi mănăstiri din ţară. Cei doi au fost identificaţi după ce au furat o sumă mică de bani dintr-o biserică din Maramureş.

Tinerii, unul din Bucureşti şi unul din Sălaj, au fost prinşi în Maramureş, după ce au furat 20 de lei din cutia pentru lumânări a mănăstirii de la Coroieni, unde au participat la slujba religioasă. Poliţiştii i-au identificat în scurt timp pe cei doi tineri şi au constatat că sunt autorii a peste 40 de furturi din biserici şi mănăstiri, cu un prejudiciu de aproximatv 15.000 de lei. Cei doi au fost reţinuţi pentru 24 de ore. “Poliţiştii au identificat doi tineri, unul în vârstă de 18 ani, cu domiciliul în Bucuresti şi unul de 27 ani din Zalău, banuiţi de comiterea faptei. În urma extinderii cercetărilor, s-a stabilit că, în cursul acestui an, cei doi au comis mai multe furturi din lăcaşuri de cult din România. În baza probatoriu administrat, poliţiştii Secţiei 7 i-au reţinut, pentru 24 de ore, urmând ca aceştia să fie prezentaţi instanţei cu propunere de arestare preventivă”, a precizat, pentru axanews.ro, Florina Meteş, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Maramureş.

Mai puteţi citi:

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: