Alertă în Tribunalul Maramureş. Clădirea a fost evacuată. SRI: „A fost vorba despre o imitaţie a unui dispozitiv explozibil improvizat“

Alertă în Tribunalul Maramureş. Clădirea a fost evacuată. SRI: „A fost vorba despre o imitaţie a unui dispozitiv explozibil improvizat“

Palatul Justiţiei din Baia Mare

Tribunalul Maramureş a fost evacuat miercuri dimineaţă, după ce un angajat al instituţiei a anunţat prezenţa unui posibil dispozitiv exploziv în clădire. În jur de ora 13.00, SRI anunţa că a fost vorba de un dispozitiv explozibil improvizat care nu conţinea material explozibil şi care, probabil, ar fi fost pus la intimidare.

Ştiri pe aceeaşi temă

UPDATE 13.15  Ovidiu Marincea a declarat pentru infomm.ro că la ora 13.00 misiunea SRI s-a terminat: „A fost vorba despre o imitaţie a unui dispozitiv explozibil improvizat. DEI în limbaj de specialitate. Avea inclusiv acele fire luminoase. Procedura utilizată a fost disuperea mecanică a firelor. Aceasta s-a făcut în condiţii de siguranţă. Nu a bubuit, întrucât nu conţinea material explozibil. Cel mai probabil a fost aşezat la intimidare. Procurorul aflat permanent preia acum ancheta. Misiunea SRI s-a încheiat cu succes.

UPDATE ORA 13.00 Potrivit purtătorului de cuvânt al SRI, Ovidiu Marincea, din primele verificări, pachetul nu prezintă un pericol, însă personalul a fost evacuat, iar traficul în zonă este restricţionat. ”Echipa pirotehnică a SRI inspectează un pachet suspect care poate fi un dispozitiv exploziv improvizat sau nu, nu s-a stabilit încă. După primele verificări, nu prezintă pericol”, a declarat Marincea pentru news.ro.

”Pachetul este în toaleta publică din instituţie. Personalul a fost evacuat şi traficul restricţionat în zonă. La faţa locului se află şi un procuror”, a mai precizat Ovidiu Marincea, pentru sursa citată anterior. Potrivit purtătorului de cuvânt al SRI, procedurile vor mai dura cel puţin o oră, pentru eliminarea oricărui risc.

UPDATE 12.55 Clădirea tribunalului şi platoul din faţă au fost evacute. Circulaţia rutieră în zonă e blocată.

Potrivit infomm.ro, pirotehniştii investighează zona, iar întreaga acţiune este coordonată de Serviciul Român de Informaţii (SRI),susţine purtătorul de cuvânt al instituţiei, Ovidiu Marincea.

La Tribunalul Maramureş au fost chemaţi mai mulţi poliţişti, jandarmi pentru a asigura zona.

Marincea declara pentru infomm.ro că încă se inspectează obiectul suspect, iar conform procedurii, acest lucru se face cu raze X. Şi tot conform procedurii, pentru a preîntâmpina orice situaţie nedorită, întreg perimetrul din jurul instituţiei a fost restricţionat.

Aceeaşi sursă susţine că pachetul suspect ar fi fost găsit în toaleta de la parterul instituţiei, unde are acces publicul, dar şi că ar fi vorba de un dispozitiv artizanal.


Miercuri dimineaţă, un angajat al Tribunalului Maramureş a anunţat posibila prezenţă a unui dispozitiv exploziv în incinta Tribunalului Maramureş. În jurul orei 10, în baia publică de la parterul Palatului de Justiţie din Baia Mare, a fost găsit un obiect suspect, lucru care a dus la evacuarea publicului şi a personalului instanţei, a explicat pentru Digi 24 Daniela Waltner, purtător de cuvânt al Tribunalului Maramureş.

În prezent se desfăşoară verificări la faţa locului. Deocamdată nu s-a făcut public conţinutul pachetului găsit în baia publică şi nici identitatea angajatului care a sunat şi a anunţat prezenţa unui posibil dispozitiv exploziv.


Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările