Alegeri locale 2016 Baia Mare. Cine este Cătălin Cherecheş, câştigătorul fotoliului de primar

Alegeri locale 2016 Baia Mare. Cine este Cătălin Cherecheş, câştigătorul fotoliului de primar

Cătăln Cherecheş, judecat in stare de arest preventiv    Foto: Adevărul

Cătălin Cherecheş, primarul supendat al Băii Mari a câştigat din închisoare primăria Baia Mare la alegerile locale 2016. El a fost ales de proximativ 70% dintre băimărenii cu drept de vot.

Deşi aflat după gratii, Cătălin Cherecheş, primarul suspendat din Baia Mare a câştigat alegerile pentru primăria Baia Mare cu un procent de aproape 70%, după numătorile parţiale. El a candidat din partea Coaliţiei pentru Baia Mare din care fac parte PNŢCD, UNPR şi PND. Cherecheş câştigă alegerile pentru a treia oară, prima oară a câştigat în 2011 din partea USL un mandat parţial de doar un an, după ce fostul primar, Cristian Anghel, fost închis pentru abuz în serviciu. În 2012, acesta a câştigat tot din partea USL cu cel mai mare procent al unui municipiu, respectiv 86,3%. El a mai fost membru PSD şi PNL, înainte de UNPR, unde a fost membru fondator şi preşedinte la nivel naţional.

Cherecheş este primul primar al unui municipiu reşedinţă de judeţ care câştigă alegerile din spatele gratiilor, unde a fost închis preventiv la sfârşitul lunii aprilie. El a fost prins în flagrant de către procurori cu mită în valoare de 30.000 de lei şi este cercetat acum pentru luare de mită în formă continuată. Potrivit rechizitoriului, el a cerut şi a primit de la o persoană din conducerea Asociaţiei Club Sportiv Fotbal Club Municipal Baia Mare suma totală de 70.000 de lei, pentru a asigura susţinerea financiară a clubului din partea Consiliului Local.

El mai este cercetat într-un alt dosar, tot din sport, şi are legătură cu echipa de handbal feminin. Aici, jucătoarele echipei primeau prin contract o sumă de bani mult mai mare decât în realitate, ia diferenţa de bani mergea în alte buzunare, creând un prejudiciu de 650.00 de lei.

Băimărenii l-au votat pe Cherehceş într-o majoritate ce nu poate fi contestată, însă există toate şansele ca în Baia Mare să avem parte de alegeri anticipate. Asta pentru că, primarul ales aflat după gratii, chiar dacă va depune jurământul, dacă rămâne în arest şi nu-şi poate exercita funcţia timp de şase luni (timp în care poate rămâne în arest preventiv sau chiar să primească o condamnare), conform legii, se organizează alegeri anticipate. 

 

Mai puteţi citi:

Alegeri locale 2016 Baia Mare. Rezultatele scrutinului din 5 iunie. Cătălin Cherecheş a ieşit primar din puşcărie

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările