Accident între un autobuz şi un TIR în judeţul Maramureş. A fost activat Planul roşu de intervenţie

Accident între un autobuz şi un TIR în judeţul Maramureş. A fost activat Planul roşu de intervenţie

Primele imagini de la locul accidentului   Foto: infomm.ro

Un accident rutier s-a produs, luni, în localitatea Vadul Izei, din judeţul Maramureş, fiind activat Planul Roşu de intervenţie. În autocar erau circa 50 de persoane, mai multe echipaje fiind trimise la locul accidentului.

UPDATE 18.30: ISU Maramureş a emis un comunicat de presă în urmă cu câteva minute. În document se arată: „La nivelul judeţului Maramureş a fost declanşat Planul Roşu de Intervenţie, astăzi 27.11.2017, în urma producerii unui accident rutier, care a avut loc pe DJ 186, între localităţile Vadu Izei şi Onceşti. Accidentul rutier s-a produs între un autobuz, ce transporta 50 de persoane şi o autobasculantă. Imediat spre locul intervenţiei s-au deplasat echipajele de pompieri din cadrul Detaşamentului Sighetu Marmaţiei, echipaje de prim ajutor ale S.M.U.R.D. Sighetu Marmaţiei , Bogdan Vodă şi Vişeu de Sus, o autospecială pentru transport victime multiple, echipajul de terapie intensivă mobilă al S.M.U.R.D. Baia Mare, trei echipaje ale Serviciului de Ambulanţă Judeţean Maramureş, echipaje de poliţie şi jandarmi.

În urma accidentului au rezultat 18 victime, din care una a refuzat transportul la spital, iar  o victimă a rămas încarcerată fiind descarcerată de către echipajul de pompieri din Sighetu Marmaţiei. Directorul de salvări medicale de la faţa locului a fost desemnat un medic din cadrul C.P.U. Sighetu Marmaţiei. În acest moment toate victimele au fost predate Centrului de Primiri Urgenţe din cadrul spitalului Sighetu Marmaţiei. Circulaţia a fost reluată pe DJ 186.”

UPDATE 17.50: Numărul victimelor a ajuns la 18, una însă a refuzat transportul la spital. Celelalte 17 persoane au ajuns la Centrul de Primiri Urgenţe de la Sighetu Marmaţiei, potrivit ISU Maramureş. Trei dintre ele sunt în stare gravă.

La acest moment, circulaţia a fost reluată, însă la faţa locului se mai află un echipaj de la Poliţia Rutieră, care face cercetarea la locul accidentului. De asemenea, un echipaj de pompieri aşteaptă să se finalizeze cercetarea, pentru a degaja carosabilul.

UPDATE ORA 17.45 Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU) un număr de 17 persoane implicate în accidentul produs, luni după-amiază, în localitatea Vadul Izei din judeţul Maramureş, au fost transportate la spital pentru investigaţii supplimentare. Două dintre victime sunt în stare mai gravă, dar sunt conştiente, arată News.ro.

UPDATE 17.15: Numărul victimelor a ajuns la 17. Două dintre ele sunt în stare gravă. Încă se mai fac evaluări la faţa locului.

UPDATE 16.50: Încă nouă victime mai sunt la faţa locului, însă în parale, mai sunt evaluate celelalte persoane care au fost în autocar. Au fost trimise trei ambulanţe SAJ, trei ambulanţe SMURD, o maşină de descarcrae de la Sighetu Marmaţiei, iar o autospecială pentru transportul victimelor multiple este în drum spre locul accidentului. 

Echipa de descarcerare a intervenit pentru a scoate o persoană care a rămas blocat între fiarele autocarului.

UPDATE 16.36: Primele victime au ajuns la spitalul din Sighetu Marmaţiei. În acest moment este evaluată starea lor.

Din primele informaţii, se pare că 13 persoane au fost rănite, una fiind în stare mai gravă. Acţiunea de salvare este în desfăşurare, persoanele rănite vor fi transportate la Spitalul Municipal din Sighetu Marmaţiei pentru îngrijiri medicale. La faţa locului au ajuns imediat echipele de intervenţie.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările