Ţigări de contrabandă confiscate, traficanţi opriţi cu focuri de armă

Ţigări de contrabandă
confiscate, traficanţi opriţi cu focuri de armă

Ţigările au fost confiscate   Foto. ITPF Sighetu Marmaţiei

Poliţiştii de frontieră din cadrul I.T.P.F. Sighetu Marmaţiei au confiscat aproximativ 18.000 pachete ţigări, de provenienţă ucraineană, în valoare de 165.500 lei. Un tânăr a fost reţinut pentru 24 de ore.

Ştiri pe aceeaşi temă

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului P.F. Vicovu de Sus au observat, ieri, în jurul orei 20.00, ei o persoană care se deplasa de la frontiera de stat către interior (pe direcţia localităţii Vicovu de Sus), transportând colete voluminoase. În momentul în care persoana a observat patrula poliţiei de frontieră a abandonat coletele şi a încercat să fugă, însă a fost imediat reţinută şi identificată ca fiind cetăţeanul român I. Adrian, în vârstă de 20 de ani, domiciliat pe raza judeţului Suceava.  În zonă au fost descoperite mai multe colete care conţineau cantitatea de 3.990 pachete cu ţigări, de provenienţă ucraineană. ”Întreaga cantitate de ţigări, în valoare de aproximativ 40.000 lei, a fost ridicată în vederea confiscării, iar tânărul este cercetat de către poliţiştii de frontieră pentru săvârşirea infracţiunilor de trecere frauduloasă a frontierei de stat şi contrabandă în formă agravantă”, arată purtătorul de cuvânt al ITPF Sigetu marmaţiei, Radu Lungu. Cercetările se desfăşoară sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuţi, pe numele lui I. Adrian fiind emisă ordonanţă de reţinere pentru 24 de ore, la finalizare urmând a fi dispuse măsurile legale ce se impun.

Contrabandişti opriţi cu focuri de armă

Şi poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului P.F. Sighetu Marmaţiei au ridicat în vederea confiscării 9.450 pachete de ţigări, în valoare de 85.000 lei. Într-unul dintre cazuri, deoarece persoanele implicate nu s-au supus somaţiilor legale, poliţiştii de frontieră au tras două focuri de avertisment în plan vertical. În acel moment, bărbaţii au abandonat ţigările şi au trecut înot apa râului Tisa pe teritoriul ucrainean. ”Imediat au fost anunţate autorităţile de frontieră ale statului vecin despre eveniment concomitent cu dispunerea unor măsuri de supraveghere şi cercetare a zonei. Ţigările au fost ridicate în vederea confiscării, iar în continuare se fac verificări în vederea identificării persoanelor implicate şi a documentării întregii activităţi infracţionale”, mai arată Radu Lungu.

Tot ieri, în jurul orei 23.30, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului P.F. Sarasău au descoperit o cărare de urme care ducea de la frontiera de stat către o anexă care aparţine unui imobil de pe raza localităţii Remeţi, jud. Maramureş. În anexa respectivă, oamenii legii au observat mai multe colete cu ţigări pe care proprietara imobilului le-a predat de bunăvoie poliţiştilor de frontieră. Ţigările au fost transportate la sediul sectorului, unde în urma inventarierii a rezultat cantitatea de 4.500 pachete, în valoare de 40.500 lei, cantitate ce a fost ridicată în vederea confiscării.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşiri infracţiunii de contrabandă, iar în continuare se efectuează verificări pentru identificarea persoanelor implicate.

 

Mai puteţi citi:

Pensiunea agroturistică construită în locul unui grajd: „Am transformat în uşi obloanele prin care se punea fânul“

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările