”Înţelepciunea ciobanului român”, lăudată pe Instagram de o cunoscută vloggeriţă de travel

”Înţelepciunea ciobanului român”, lăudată pe Instagram de o cunoscută vloggeriţă de travel

Eva zu Beck şi familia întâlnită în Maramureş.FOTO Instagram

Maramureşul istoric şi tradiţional, unul dintre cele mai interesante puncte de atracţie pentru turiştii străini, a fost lăudat de Eva zu Beck, o cunoscută vloggeriţă de călătorie din Polonia, care a ajuns recent pe meleaguri româneşti.

Ştiri pe aceeaşi temă

Având peste 500.000 de urmăritori pe pagina sa de Instagram şi peste 700.000 pe pagina de Youtube, Eva călătoreşte în întreaga lume, descoperind cele mai interesante şi frumoase destinaţii culturale. După 5 ani lucraţi în mass-media în Anglia, tânăra a renunţat la carieră, în urmă cu doi ani, pentru a se dedica în totalitate pasiunii sale de a călători, iar rezultatele nu au întârziat să apară deoarece, după cum spune chiar ea, prin ochii ei lumea are ocazia să vadă ”locuri care nu vor fi văzute la televizor”. 

Recent, tânăra vloggeriţă a ajuns şi în România, iar primele zile au purtat-o în locuri de o mare însemnătate istorică, printre care şi Castelul Bran, de care s-a arătat profund impresionată. După o călătorie ”în timp”, vedeta a ajuns în epicentrul culturii româneşti şi al tradiţiilor, Maramureş. Munţii, priveliştea, oamenii, tradiţia şi iubirea faţă de tradiţie au cucerit-o, iar într-o postare pe Instagram pe care a denumit-o ”Înţelepciunea unui cioban român”, tânăra povesteşte despre o întâmplare care a impresionat-o enorm. Aceasta a locuit timp de 3 zile la o familie de ciobani, timp în care a putut observa şi munca grea de zi cu zi dar şi frumuseţea oamenilor. 

Nu şi-ar schimba viaţa cu una bazată pe confort

”Ultimele trei zile le-am petrecut locuind cu o familie la stâna lor de oi, pe dealurile din Maramureş. Ana şi Ion, şi fiii lor Ionuţ şi Mihai, locuiesc chiar aici cu turma lor de 400 de oi. Poate părea romantic, dar este o viaţă grea. Am văzut cum familia munceşte de la răsăritul soarelui şi până la apus în fiecare zi, mulgând oi, făcând brânză, ieşind pe păşuni şi rezolvând treburile din sat. Dar când l-am întrebat pe Ion dacă şi-ar schimba viaţa pe care o duce pentru o viaţă bazată pe confort, în oraş, acesta a clătinat din cap decisiv şi a spus cu o certitudine absolută: ”Nu, nu aş putea să o fac”. El a spus: ”Iubesc dealurile, munţii, pădurea. Apa care vine proaspătă de la izvor. Să ascult păsările cântând în fiecare zi. Florile care înfloresc. Aceasta este terapie”, se arată în postarea tinerei care a primit peste 22.000 de aprecieri li peste 200 de comentarii.

În următoarele zile, tânăra va publica pe canalul său de youtube un filmuleţ despre zilele petrecute în Maramureşul tradiţional bazat pe viaţa de zi cu zi a oamenilor simpli pe care aceasta i-a întâlnit în călătoria sa. 

Vă recomandăm să mai citiţi:

O călătorie spre inima Ceahlăului. Muntele sfânt al dacilor, încărcat de spiritualitate şi învăluit în mister

Curiozităţile unice ale Maramureşului, dincolo de tradiţii şi de frumuseţea locului

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările