11 medalii cucerite de înotătorii masters ai Clubului Gold Stars Baia Mare

11 medalii cucerite de înotătorii masters ai Clubului Gold Stars Baia Mare

Cei trei înotători băimăreni care au cucerit medalii la concursul internaţional desfăşurat în Ungaria. FOTO: Club Gold Stars Baia Mare

În perioada 16 – 17 martie, la Bekescsaba, Ungaria, s-a desfăşurat cea de a XXII-a ediţie a Concursului de Masters Cupa „Gaspar Ervin”. La startul competiţiei s-au aliniat sportivi din Ungaria, Slovenia, Bulgaria şi România. Băimărenii Delia Ana Kovacs, Istvan Hitter şi Sorin Octavian Stoica au revenit acasă cu 11 medalii.

La competiţia din Ungaria, municipiul Baia Mare, şi implicit judeţul Maramureş, a fost reprezentat de trei sportivi ai Asociaţiei Club Sportiv Gold Stars Baia Mare. Delia Ana Kovacs, Istvan Hitter şi cel mai nou membru al clubului, Sorin Octavian Stoica şi-au îmbogăţit palmaresul cu 11 medalii. 
 
Delia Ana Kovacs, categoria 40 - 44 de ani, a obţinut două locuri I în probele de 400 m liber şi 50 m spate, precum şi două locuri II în probele de 100 m spate şi 200 m mixt. De asemenea, Istvan Hitter, categoria 40 - 44 de ani, aflat la prima participare la un concurs internaţional, a urcat de două ori pe podium: locul III în proba de 100 m bras şi locul III în proba de 50 m bras. Sorin Octavian Stoica, categoria 30 - 34 de ani, legitimat din acest an la clubul băimărean, a cucerit medalia de argint în proba de 400 m liber, reuşind să îşi stabilească baremul pentru Campionatele Mondiale care se vor desfăşura în acest an în Corea. Mai mult, a cucerit şi bronzul în probele de 50 m liber şi 100 m bras.
 
Conform punctajelor acordate de către LEN, în proba de 400 m liber, Delia Ana Kovacs a obţinut locul II. De asemenea, cei doi sportivi „Gold”, Hitter Istvan şi Sorin Stoica, alături de Liviu Bursuc şi Bogdan Nicule, legitimaţi fiind la două cluburi diferite din Cluj Napoca, au reprezentat România în ştafeta de 4x50 m mixt masculin. Cei patru sportivi au cucerit medalia de argint.
 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: