Cazul crimei conjugale care a îngrozit Baia Mare. Femeia suspectată că şi-a ucis soţul a murit la spital din cauza rănilor 1

Femeia care se presupune că şi-ar fi ucis soţul în urma unui conflict conjugal petrecut luni, 14 martie, în Baia Mare a murit la spital. Pe fondul scandalului dintre cei doi soţi, femeia a ajuns la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Baia Mare în comă profundă, şi la două săptămâni după producerea tragediei medicii nu au mai putut să facă nimic pentru ea.

Cazul crimei conjugale care a îngrozit Baia Mare. Femeia suspectată că şi-a ucis soţul a murit la spital din cauza rănilor Vezi comentarii 1

FOTO Iarnă în mijlocul lunii martie în Maramureş

FOTO Iarnă în mijlocul lunii martie în Maramureş

Chiar dacă primăvara s-a instalat deja, în unele zone din judeţul Maramureş este încă iarnă. Stratul de zăpadă este prezent în zona de deal şi munte şi măsoară 64 cm la Cavnic, 39 cm la Vf. Iezer, 30 cm la Băiuţ, 8 cm la Luhei, 2 cm la Firiza, Valea Vaserului, Groşii Ţibleşului, Baia Borşa.

Autorul dublei crime din cartierul Gării din Baia Mare, arestat preventiv. Bărbatul şi-a omorât victimele cu multiple lovituri de cuţit

Autorul dublei crime din
cartierul Gării din Baia Mare, arestat preventiv. Bărbatul şi-a omorât victimele
cu multiple lovituri de cuţit

Autorul dublei crimei din cartierul Gării din Baia Mare a fost arestat preventiv pentru o perioadă de 30 de zile. Măsura a fost dispusă de judecătorii Tribunalului Maramureş în cursul zilei de vineri, 15 martie. Hotărârea magistraţilor maramureşeni nu este însă definitivă şi poate fi contestată în termen de 48 de ore de la pronunţarea acesteia.

Astenia de primăvară şi legătura cu depresia. Sfaturile specialistului

Astenia de primăvară şi legătura cu depresia. Sfaturile specialistului

Vremea frumoasă de afară aduce după sine şi cunoscuta stare de astenie. Astenia este o afecţiune care apare în general odată cu modificarea sezonului, când corpul nu reuşeşte să se adapteze la schimbări. Primul semn al asteniei este oboseala care se simte fără a depune vreun efort anume, afecţiunea fiind specifică femeilor cu vârsta între 30 şi 40 de ani sau la persoanele sensibile.

FOTO Povestea fondatoarei proiectului de studiere opţională a folclorului în şcoli

FOTO Povestea fondatoarei proiectului de studiere opţională a folclorului în şcoli

La 30 de ani, când alţii luptă pentru a se dezvolta într-o multinaţională, Măriuca Verdeş, o tânără din Maramureş, militează pentru păstrarea obiceiurilor şi tradiţiilor străbune. Împinsă de la spate de iubirea faţă de tot ce poate oferi satul maramureşean, Măriuca a fost iniţiatoarea proiectului prin care folclorul este predat ca materie opţională în şcolile din Maramureş.

Orice accident de dimensiuni mai mari scapă de sub control în România şi se transformă imediat într-un spectacol grotesc, o încâlceală absurdă şi dementă. Funcţionarii şi demnitarii apar ceea ce sunt: o gloată parţial decerebrată, parţial lobotomizată, nimic nu funcţionează, legile se bat în cap, nimeni nu ştie ce ar trebui să facă – mormanul de cadavre se măreşte.

acum 2 luni · comentarii (8)

Având un caracter temperat polemic, caracter care se amplifică şi se precizează în limitele civilităţii absolute îndeosebi în capitolul „Patria, poneiul şi ”polonezul” din cultură”, cartea lui Mircea Vasilescu „Cultura română pe înţelesul patrioţilor”(Editura Humanitas, Bucureşti, 2018) discută clar, cu argumente, cu recurs la statistici şi rapoarte, oricât de aride ar fi ele, câteva dintre problemele acute ale culturii române post-decembriste.

acum 2 luni · comentarii (0)

Oameni de bază ai PSD, care cunosc problemele interne ale acestui partid, decid să fugă din corabia care se scufundă. Şi să arate ţării în ce pericol ne aflăm cu toţii, pentru că problema a devenit a întregii Românii. Exact perioada premergătoare căderii lui Ceauşescu. Dragnea şi Dăncilă ne arată cum România merge spre cele mai înalte culmi de progres, dar leul a luat-o la vale, iar băncile refuză să mai împrumute statul.

acum 2 luni · comentarii (35)

De demult absentă de pe afişul primei scene lirice naţionale, după o încercare nereuşită de a înlocui vechea montare a lui Jean Rânzescu, populara operă verdiană a revenit recent la sala din str. Gen. Berthelot, concertant, renunţându-se din nou la principiul consacrat al Orchestrelor şi Corurilor Radio de a prezenta la fiecare început de an titluri lirice rare. A fost, dacă se poate spune aşa, şi o mănuşă aluzivă aruncată vecinilor din Splai.

acum 2 luni · comentarii (0)

Se dau două cazuri de la Curtea Europeană a Drepturilor Omului, care, luate împreună, acoperă binişor problematica pe care Laura Codruţa Kovesi a ridicat-o la Strasbourg: circumstanţele propriei sale revocări de la şefia DNA. Se cere: să se estimeze, pe o scară de la 1 la 10, cam ce şanse de cîştig are doamna Kovesi la CEDO.

acum 2 luni · comentarii (65)

Caz controversat în ochii opiniei publice, scriitorul exilului Vintilă Horia (1915-1992) revine în actualitate prin câştigarea unui proces pe cât de concret, pe atât de simbolic. „Rezoluţia face dreptate şi incită la căutarea adevărului, la curajul de a-l accepta şi la bun simţ. E un precedent pentru alte cazuri similare“, spune Cristina Horia, fiica scriitorului acuzat de „crime de război“.

acum 2 luni · comentarii (18)

Nino şi Dorel au fost azi la „domnu’ dentist“, unul dintre numeroşii oameni care fac ce pot ei ca să ajute copiii care nu pot fi ajutaţi de familiile lor. Pentru vreo cinci ani, mama celor doi a fost printre oamenii din ghetou care mă înjurau constant, chiar dacă pe la spate, pentru că aveau totuşi interesul să am grijă de copiii lor.

acum 2 luni · comentarii (13)

Săptămâna trecută am asistat la negocierile trilaterale între Rusia şi Ucraina, mediate de către UE, care vine şi ea cu propriile sale interese, pentru tranzitul gazelor spre Europa. Deşi mediate de către comisarul pentru energie, Maros Sevkovic, negocierile au cu adevărat trei părţi, pentru că UE joacă un rol multiplu în ecuaţie - de consumator şi de destinatar al tranzitului, odată ce Ucraina nu mai consumă gaz rusesc adus direct.

acum 2 luni · comentarii (13)

Dintre toate ştirile apărute în ultimele zile, aceasta mi se pare cea mai gravă. Bufferul de lichiditate a fost introdus după 2012, după discuţiile cu FMI, ca fiind o sumă pusă deoparte de Ministerul Finanţelor în Trezorerie care să asigure finanţarea bugetului dacă pieţele sunt adverse, daca apar evenimente cu caracter distructiv, iar dobânzile cresc prea mult.

acum 2 luni · comentarii (29)

Prestaţiile premierului şi ale miniştrilor săi la primele contacte cu instituţiile de la Bruxelles, după preluarea de către România a preşedinţiei Consiliului Uniunii Europene, au arătat fără dubiu că această preşedinţie va rămâne de neuitat. Dar spectacolul de la Bruxelles este menit să acopere asaltul PSD asupra instituţiilor pe care încă nu le controlează, ţinta fiind înlăturarea lui Mugur Isărescu şi preluarea BNR ca filială de partid.

acum 2 luni · comentarii (38)

„O camerǎ micǎ, servind de bucǎtǎrie şi sufragerie în acelaşi timp, într-un apartament de pe Strada Christopher, în New York.“, aşa începe piesa într-un act „Before Breakfast“, pe care a scris-o Eugene O’Neill pe când avea 28 de ani şi renunţase deja la douǎ facultǎţi, în favoarea literaturii, fiind activ pe boema scenǎ literarǎ din cartierul Greenwich Village, unde plaseazǎ şi aceastǎ monodramǎ.

acum 2 luni · comentarii (1)