Ziua Mondială a Diabetului, marcată în Bacău cu sprijinul Lions Club

Ziua Mondială a Diabetului, marcată în Bacău cu sprijinul Lions Club

Ziua Mondială a Diabetului a fost marcată în Bacău

Lions Club Moldova a organizat în Piața Tricolorului din Bacău o acțiune de sensibilizare a populației, cu ocazia „Zilei Mondiale a Diabetului".

Ştiri pe aceeaşi temă

La acțiune au participat, alături de conducerea Lions -Districtul 124 România, peste 50 de copii din centrele rezidențiale ale Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC), voluntari și elevi ai Colegiului Național „Vasile Alecsandri" Bacău.

„La inițiativa Federației Internaționale de Diabet și cu sprijinul Organizației Mondiale a Sănătății, în această zi se face cea mai mare campanie de informare asupra diabetului. Lions este alături de persoanele care suferă de această boală", a spus Ionel Lupu, Guvernatorul Lions România, prezent la eveniment.

Copiii prezenți în Piața Tricolorului au avut baloane albastre (cercul albastru este simbolul Zilei Mondiale a Diabetului) , cărora le-a dat drumul spre cer. Câte un scurt discurs au rostit, alături de Ionel Lupu, și alți lideri marcanți ai lionismului băcăuan, ca Sorin Brașoveanu, Radu Constantin, actual președinte al Lions Club Moldova sau Ioan Mocanu, fost președinte.

„În momentul de față, în Bacău sunt 68 de copii care suferă de diabet. Ei sunt beneficiarii „Taberei de Diabet", manifestare cu tradiție organizată de Lions", a spus Radu Constantin, președintele Lions Club Moldova pentru anul lionistic 2011-2012.

"Leii" băcăuani se vor implica în următoarea perioadă în alte campanii de binefacere. „La sfârșitul lunii noiembrie și începutul lui decembrie vom face o acțiune în grădinițe și școli pentru verificarea acuității vizuale a copiilor. Deasemenea, în această prioadă ne implicăm în organizarea unui concurs de pictură, la care vom desemna câștigătorii pe 16 ianuarie", a spus Ioan Mocanu, past president al Lions Club Moldova.


Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările