Ziariştii de casă ai lui Romeo Stavarache tac în privinţa încătuşării baronului liberal. În schimb, atacă presa centrală

Ziariştii de casă ai lui Romeo Stavarache tac în privinţa încătuşării baronului liberal. În schimb, atacă presa centrală

Florin Popescu, directorul publicaţiei "Ziarul de Bacău" FOTO ziaruldegarda.ro

Presa locală din Bacău a relatat slab spre deloc evenimentul reţinerii de către procurorii DNA a primarului Romeo Stavarache. În schimb, şeful ziariştilor de casă ai primarului Romeo Stavarache a lansat un atac furibund împotriva ziarelor şi televiziunilor centrale care au expus faptele de corupţie ale baronului liberal.

Cel mai important eveniment al anului la Bacău, reţinerea primarului oraşului de către procurorii anticorupţie, n-a făcut obiectul vreunei ştiri în cele două organe de presă controlate de către baronul liberal: publicaţia "Ziarul de Bacău" şi televiziunea 1 TV Bacău.

De altfel, societăţile din spatele celor două instituţii media apar în denunţurile înregistrate de către procurorii DNA ca "depozitare" ale şpăgilor care ar fi fost încasate de către primarul Romeo Stavarache.

Pe de altă parte, la doar câteva ore de la eliberarea din arest a primarului Romeo Stavarache, mai multe dintre ziarele şi televiziunile centrale au făcut obiectul unei tirade lansate de către Florin Popescu, directorul publicaţiei "Ziarul de Bacău".

Menţionăm că greşelile gramaticale din citatele postate mai jos între ghilimele nu ne aparţin.

Popescu scrie pe blogul personal că "presa centrală şi-a dat măsura capacităţii reduse de acoperire a mai multe evenimente de-odată. În cazul articolelor vizând situaţia din Bacău (ştiţi care, nu vă faceţi că nu ştiţi ce spun!) am citit şi văzut atâtea tâmpenii, că e greu să le ţin socoteala".

Directorul de la "Ziarul de Bacău", publicaţie controlată de Liviu Cenuşă, vărul lui Romeo Stavarache, a luat în vizor inclusiv emisiunea "Biziday", difuzată pe TVR1: "Am aflat de la TVR că pe la noi s-au construit 1.000 de stâlpi (e greu de la Bucureşti să-ţi imaginezi ce-nseamnă asta), la preţul de 38 de euro bucata. Mda, Moisă Guran foloseşte şi informaţii neverificate ori frizând absurdul, am să mă uit mai cirscumpect de-acum la emisiunea lui, dar rămân un fan".

În finalul postării, Popescu încearcă să justifice lipsa din "Ziarul de Bacău" a oricărei informaţii referitoare la reţinerea primarului Stavarache: "Am fi putut scrie adevărul nostru, dar, când eşti în dodoaşcă, cine să te creadă? Ce rost ai să scrii lucruri corecte, dacă oricum eşti pus la zid, toţi vor să-ţi ia gâtul şi aşteaptă să crăpi, să dispari? Soluţia deloc jurnalistică, dar corectă, a fost să ne abţinem, să aşteptăm, «ce se tace nu se fluieră»".

Într-o postare separată, pe acelaşi blog, Popescu o acuză pe corespondenta "Adevărul" din Bacău, Olimpia Filip, că "a călcat în picioare normele de presă". După un şir lung de invective şi acuzaţii, proprietarul blogului încheie postarea cu “am să tot scriu despre tine, minciunile şi abuzurile matale, cu mine nu-ţi merge!”.

De altfel, corespondenţii "Adevărul" din Bacău au făcut obiectul a nenumărate atacuri pe blogul lui Popescu în ultimii ani. Articolele defăimătoare au fost postate de fiecare dată la scurt timp după ce cotidianul "Adevărul" a publicat informaţii referitoare afacerile necurate ale primarului Stavarache.

În 2010, Florin Popescu a încheiat cu Primăria Bacău, prin firma G&P News&Advertising SRL, un contract vizând monitorizarea presei, de pe urma căruia încasează lunar aproximativ 1.000 de euro. Primăria Bacău virează lunar bani publici în conturile lui Popescu, în ciuda faptului că, la nivelul municipalităţii, există un departament de comunicare, unde sunt angajate trei persoane.

Mai puteţi citi:

„Famiglia” lui Romeo Stavarache: Cum învârtea baronul de Bacău şpăgile prin trusturi de presă „de casă” şi prin şeful fondurilor europene din Moldova

FACSIMIL Romeo Stavarache, primarul Bacăului, a fost reţinut de DNA pentru luare de mită. Costel Căşuneanu, urmărit penal în dosar pentru dare de mită

Romeo Stavarache, primarul Bacăului, a fost eliberat. Liberalul va fi cercetat sub control judiciar

Romeo Stavarache se ţine cu dinţii de funcţii. I-a blocat pe liberalii băcăuani să-şi depună candidatura la funcţia de vicepreşedinte

VIDEO Primarul Bacăului, ţinut în braţe de poliţişti. Inculpaţii Romeo Stavarache, Liviu Goian şi Liviu Cenuşă au fost eliberaţi din arest în secret, pe uşa din spate

Familia primarului Bacăului, Romeo Stavarache, îngropată de dosare, sub tunurile procurorilor DNA

Romeo Stavarache şi Asociaţia Top Sport Bacău, cercetaţi penal de DNA pentru finanţări de milioane de euro

Percheziţii ale procurorilor DNA la Primăria Bacău şi la domiciliul unor oameni de afaceri apropiaţi lui Romeo Stavarache

Romeo Stavarache, primarul Bacăului, a fost trimis în judecată de procurorii DNA pentru tentativă de abuz în serviciu

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: