VIDEO Primul segment din Autostrada Moldovei se apropie de final. Când se va putea circula pe el

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Lucrările sunt în toi. FOTO: Asociaţia Pro Infrastructura
Lucrările sunt în toi. FOTO: Asociaţia Pro Infrastructura

Constructorul a lucrat foarte bine până în prezent, astfel că termenul de execuţie, respectiv ianuarie 2022, ar putea fi mult devansat.

Lucrările la Varianta de Ocolire Bacău, primul segment din Autostrada Moldovei (A7) se apropie de finalizare, deşi termenul contractual este ianuarie 2022.

De altfel, primii 7,3 km din cei 31 ai viitoarei centuri de ocolire a municipiului Bacău au fost deschişi circulaţiei de către Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere.

GALERIE FOTO

"În prezent stadiul lucrărilor executate de asocierea Spedition UMB-Tehnostrade este de aproximativ 85%, existând deja strat de asfalt de uzură pe circa 7 km din cei 16 km ai secţiunii de autostradă. Finalizarea zonelor rămase în urmă precum podul metalic de la Ruşi-Ciutea depinde de condiţiile meteo din această toamnă. Ne exprimăm speranţa ca cel târziu în primăvara anului viitor românii să se poată folosi de acest segment deosebit de important de autostradă, iar Municipiul Bacău să fie eliberat definitiv de aglomeraţia şi poluarea produsă de traficul rutier de tranzit", potrivit unui comunicat al Asociaţiei Pro Infrastructură.

Investiţia de aproximativ 670 de milioane de lei, fără TVA, a demarat în teren în martie 2019.

Vă mai recomandăm

VIDEO Primii kilometri ai Autostrăzii Moldova, daţi în exploatare. Cum arată drumul aşteptat de toţi şoferii

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite