VIDEO Ministrul Transporturilor, acuzat că discreditează protestul pentru autostrăzi: „Acţiune de PR de cea mai joasă speţă“

VIDEO Ministrul Transporturilor, acuzat că discreditează protestul pentru autostrăzi: „Acţiune de PR de cea mai joasă speţă“

Centura de ocolire a Bacăului

16,2 kilometri din acest drum vor avea profil de autostradă. Constructorul drumului este  asocierea Spedition UMB SRL – Tehnostrade SRL.

Ştiri pe aceeaşi temă

Răzvan Cuc, ministrul Transporturilor, a găsit de cuviinţă să fie dat ordinul de începere la aşa numita autostradă a Moldovei, în fapt centura de ocolire a Bacăului, exact în ziua protestului românilor pentru realizarea autostrăzilor.  Acesta s-a aflat astăzi pe şantier şi a făcut declaraţii despre tronsonul are va fi realizat în următorii doi ani. 

"Am venit să anunţ că astăzi vom începe construcţia la Autostrada Moldovei. Este un proiect lansat în anul 2017, în timpul mandatului PSSD, are o valoare de 250 de milioane de euro şi pot să spun că din punct de vedere al antreprenorului mă simt foarte sigur că acest obiectiv va fi dus la îndeplinire în termenul asumat. Este doar începutul şi o să vedeţi pe toate  şantierele o mobiliare exemplară şi toţi constructorii vor lucra aşa cum trecute", a spus Răzvan Cuc.
Membrii Asociaţiei Pro Infrastructura susţin că atât Cpmpania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere, cât şi Ministerul Transporturilor încearcă să desconsidere protestul românilor de vineri, de la ora 15.00, pentru realizarea de autostrăzi.

"Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere şi Ministerul Transporturilor România, de teama protestului de astăzi, încearcă să îl acopere şi să îl discrediteze printr-o acţiune de PR de cea mai joasă speţă: anunţă începutul chiar de astăzi al lucrărilor la Centura Bacău, parte din Autostrada A7. Însă noi am arătat în premieră, pe 11.03.2019, primele imagini cu activitate în teren care a început deja de săptămânile trecute. Antreprenorul general are autorizaţie de construire doar pentru un sens din cele două (semi-profil), celălalt neavând încă proiectul aprobat. Aşa că mai durează până când vom avea toată birocraţia rezolvată şi se va putea lucra la putere maximă pe prima autostradă din Moldova", potrivit Asociaţiei Pro Infrastructura.

Contractul de execuţia centurii de ocolire a municipiului Bacău a fost semnat în luna decembrie 2018, când ministru era Lucian Şova. Contractul are o valoare de 668,3 milioane lei fără TVA iar constructorul s-a angajat că cei 30,8 km de drum vor fi realizaţi în 30 de luni.

Alte şase luni sunt necesare pentru proiectare. Potrivit autorităţilor, 16,2 kilometri din acest drum vor avea profil de autostradă. Constructorul drumului este  asocierea Spedition UMB SRL – Tehnostrade SRL.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: