Gazetarul Cristian Tudor Popescu spune că autorităţile îi au pe conştiinţă pe cei doi electricieni omorâţi la Oneşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cristian Tudor Popescu
Cristian Tudor Popescu

Gazetarul Cristian Tudor Popescu susţine că autorităţile care au intervenit la Oneşti nu au luat măsurile necesare şi au comis o serie de greşeli care au condus la crima groaznică în urma căreia doi electricieni au fost ucişi.

Crimele de la Oneşti, unde doi electricieni au fost ucişi de bărbatul care i-a sechestrat timp de patru ore, au fost comentate la Digi 24 de gazetarul Cristian Tudor Popescu. 

Aceste crede că autorităţile îi au pe cunoştinţă pe cei doi muncitori, întrucât nu au intervenit eficient.

“Autorităţile îi au pe conştiinţă pe aceşti muncitori. Din ceea ce am văzut şi am auzit relatat în legătură cu acest caz sunt o grămadă de greşeli ale autorităţilor care au dus la această dublă crimă groaznică. Nu înţeleg cum a fost posibil ca un om de 60 şi ceva de ani să poată să pună la pământ doi oameni, doi muncitori – un om de 36 de ani şi un om de 50 de ani – şi să-i lege”, a spus Cristian Tudor Popescu la Digi24.

Gazetarul a mai sus că nu a înţeles cum a reuşit agresorul să-i lege la mâini pe cei doi.

"

"Individul în cauză a procedat imitând filme. Ăsta este un caz tipic de imitaţie mediatică. Luarea de ostatici pe care o face un ins care a lucrat într-o companie sau are o problemă cu o instituţie se consideră nedreptăţit şi atunci ia ostatici pentru a i se face dreptate. E un caz întâlnit de nenumărate ori şi care a fost pus pe ecrane de multe ori. A procedat tipic omul. În astfel de cazuri se analizează imediat conexiunile persoanei respective. De pildă, soţia ar fi trebuit imediat contactată într-un fel de către poliţişti, persoane specializate. Asta se face. Se merge la familia respectivului. Se vede care este relaţia cu respectiva instituţie, ce anume l-a scos din minţi pe omul în cauză. Se înceracă rezolvarea în acel caz. Unii cer bani, o răscumpărare. Se vine cu banii într-o geantă. Se aduce acolo pentru a încerca să-l calmezi pe individ. Aici nu aveau de adus decât o hotărâre judecătorească, o hârtie care bănuiesc că putea fi obţinută. Ea trebuie să existe, din moment ce a fost vorba de o evacuare silită. Bănuiesc că putea fi obţinută în regim de urgenţă de la Judecătorie.
Sunt astfel de măsuri care se iau în mod profesionist în ceea ce priveşte relaţiile din jurul persoanei respective şi încerci să-l calmezi în felul acesta. N-am văzut decât nişte replici tâmpe ale celor care dialogau cu omul în cauză. Când vezi dă individul respectiv are un discurs în mod evident fixist, obsesiv, psihotic. Omul nu stătea aproape deloc la negociere. Discursul era clar fixist şi psihotic. Atunci, încerci să-l anihilezi. Un om de 60 şi ceva de ani înarmat cu un cuţit să nu poată fi anihilat? Se găsea acolo un trăgător profesionist care a fost în trupele speciale, dotat cu o armă de asalt şi era greu să fie anihilat?”, a declarat Cristian Tudor Popescu.

Vă mai recomandăm:

Soţia agresorului de la Oneşti a fost reţinută pentru complicitate

Ambii muncitori sechestraţi şi înjunghiaţi la Oneşti au murit. Agresorul a fost împuşcat de poliţişti, fiind rănit. De ce a fost reţinută soţia agresorului

Cine sunt victimele criminalului din Oneşti: „Silviu era orfan de mamă de la trei ani“

Cum ameninţa public criminalul din Oneşti, în urmă cu doi ani, că-şi va face dreptate cu arma VIDEO

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite