VIDEO Ce-au păţit persoanele care au fost prinse de poliţişti pe străzi, încălcând Ordonanţa militară. Unii trebuie să se împrumute la bancă să-şi achite amenzile

0
Publicat:
Ultima actualizare:
politie bacau

Potrivit prevederilor din Ordonanţa Militară, persoanele care ies din case după ora 22.00, nejustificat, sunt sancţionate cu amendă de la 100 lei la 5.000 lei, în cazul persoanelor fizice, şi de la 1.000 lei la 70.000 lei, în cazul persoanelor juridice.

Politistii băcăuani au desfăşurat în noaptea de luni spre marţi, 24 martie, activităţi de verificare a respectării măsurilor generale de prevedere a răspândirii Covid-19. 

Ei au împânzit judeţul Bacău şi au găsit mai multe persoane care au părăsit domiciliu în mod nejustificat, fapt pentru care au fost amendate cu sume pentru care vor trebui să muncească multe luni să plătească.

„În urma acţiunii, au fost amendate 7 persoane, în cuantum total de 25.600 de lei, pentru că nu se încadrau la excepţiile menţionate de lege”, a declarat inspectorul Cătălina Păduraru, purtător de cuvânt al IPJ Bacău.
Potrivit prevederilor din Ordonanţa Militară 2, persoanele care ies din case după ora 22.00, nejustificat, sunt sancţionate cu amendă de la 100 lei la 5.000 lei, în cazul persoanelor fizice, şi de la 1.000 lei la 70.000 lei, în cazul persoanelor juridice.

Poliţiştii spun pentru verificarea motivului deplasării în interes profesional, persoanele sunt obligate să prezinte, la cererea personalului autorităţilor abilitate, legitimaţia de serviciu, adeverinţa eliberată de angajator sau o declaraţie pe propria răspundere.

Declaraţia pe propria răspundere trebuie să cuprindă numele şi prenumele, data naşterii, adresa locuinţei/ gospodăriei/locului activităţii profesionale, motivul deplasării, data completării şi semnătura.

Totodată, conform prevederilor ordonanţei militare nr. 2, persoanele izolate la domiciliu, ca măsură de prevenire a răspândirii COVID-19, care părăsesc locaţia în care acestea au fost plasate, fără aprobarea autorităţilor competente, sunt considerate persoane cu risc crescut de contagiozitate şi sunt conduse de forţele de ordine publică şi plasate în carantină instituţionalizată, sub pază.

Persoanele carantinate, ca măsură de prevenire a răspândirii COVID-19, care părăsesc locaţia în care acestea au fost plasate, fără aprobarea autorităţilor competente, sunt carantinate pentru o nouă perioadă de 14 zile. 

Bacău



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite