Un pui de urs rătăcit a ajuns într-un râu. Ce s-a întâmplat cu el după ce a fost găsit de muncitori VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Pui de urs

Un pui de urs pierdut de mama lui a fost salvat de angajaţii de la Direcţia Silvică Bacău, după ce a fost descoperit într-un râu de munte de o echipă de muncitori.

Cel mai probabil, puiul de urs abia ieşit din bârlog a fost despărţit de ursoaică în timp ce traversa cursul de apă, fiind luat şi dus de apă departe de aceasta.

Cristian Cojocaru, specialistul în cinegetică al Ocolului Silvic Târgu Ocna, a fost alertat de echipa de muncitori care a găsit puiul de urs. 

Mai mulţi specialişti ai Direcţiei Silvice Bacău au căutat câteva ore ursoaica în pădurile din jur, dar nu au descoperit-o nici pe ea, şi nici urmele lăsate de aceasta.

Pui de urs

În aceste condiţii, pentru că nu era nicio şansă ca ursoaica să-şi recupereze puiul şi nici ca acesta să supravieţuiască singur în pădure, specialiştii Romsilva l-au preluat şi îngrijit cu atenţie, l-au hrănit cu un amestec de lapte, gălbenuş de ou şi miere, iar a doua zi l-au transportat în siguranţă la Centrul pentru Reabilitarea Urşilor Orfani din Bălan, în judeţul Harghita, unde acesta va fi îngrijit şi crescut în condiţii optime, potrivit Regiei Naţionale a Pădurilor - Romsilva.

În România, unde există una dintre cele mai dezvoltate populaţii de urs din Europa, urşii trăiesc în pădurile din zona montană a lanţului carpatic. 

Ursoaicele pot avea, de regulă, până la 3 pui, pe care îi îngrijesc până la vârsta de doi ani. 

Direcţia Silvică Bacău, din cadrul Regiei Naţionale a Pădurilor – Romsilva, administrează prin intermediul celor 14 ocoale silvice, 147.267 de hectare de pădure.

Citeşte şi:

Primarul din Colţi a explicat, cu ochii în lacrimi, de ce a turnat bere peste cadavrul ursului împuşcat de vânători

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite