„Ultimele şapte cuvinte ale Mântuitorului pe cruce”, spectacol al cvartetului „Consonanţe”, la Centrul de Cultură „George Apostu” din Bacău

0
Publicat:
Ultima actualizare:
„Ultimele şapte cuvinte ale Mântuitorului pe cruce”, spectacol în Bacău al cvartetului Consonanţe
„Ultimele şapte cuvinte ale Mântuitorului pe cruce”, spectacol în Bacău al cvartetului Consonanţe

Sâmbătă, 28 martie, de la ora 18, la Centrul de Cultură „George Apostu” din Bacău va avea loc concertul-spectacol „Ultimele şapte cuvinte ale Mântuitorului pe cruce”, susţinut de  Cvartetul „Consonanţe”, cu participarea actorului Geo Popa, director al centrului băcăuan.

Evenimentul muzical îi va avea  în rolurile principale pe actorul Geo Popa şi membrii Cvartetului „Consonanţe”: Ştefan Epuran (vioara I) – născut la Craiova, în 1980, absolvent al Academiei de Muzică „Gheorghe Dima” din Cluj-Napoca (promoţia 2003), la clasa de vioară a reputatului muzician Ştefan Ruha; Alexandru Timilie (vioara a II-a) – născut în anul 1985, absolvent, în 2008, al cursurilor Universităţii de Arte „George Enescu” din Iaşi (clasa de vioară a prof. Anton Diaconu), urmate de un master în cadrul aceleiaşi instituţii de învăţământ; Iulian Bolog (violă) – născut în Bacău, în 1982, absolvent de cursuri universitare şi masterat la Academia de Muzică „Gheorghe Dima” (clasa prof. Marius Suărăşan); Alexandra Elefterescu (violoncel) – născută la Bacău, în 1987, absolventă a Universităţii de Arte „George Enescu” din Iaşi, la clasa de violoncel a profesorului Dan Prelipcean.

„Din programul serii fac parte lucrări remarcabile semnate de Joseph Haydn, din ciclul de sonate op. 51, nr. 1-7, şapte meditaţii muzicale pe tema ultimelor cuvinte rostite de Mântuitorul Iisus Hristos pe Cruce, redate de cele patru Evanghelii. Manifestarea cu puternică semnificaţie religioasă, premergătoare celei mai importante sărbători creştine, Sfintele Paşti, este dedicată închiderii stagiului de formare organizat de Asociaţia „Paysage et patrimoine sans frontière” din Franţa, prin coordonatoarea Aline Rutily, la Centrul de Cultură „George Apostu”, în perioada 23-28 martie, în cadrul programului Erasmus+. Cursul desfăşurat la Bacău este intitulat „Pedagogia istoriei artei peisajului şi grădinii, prin intermediul literaturii, artelor şi ştiinţelor” şi face parte din proiectul („Former des formateurs
d'adultes à l'histoire europeene des arts”) „Formarea formatorilor pentru educaţia adulţilor, în istoria europeană a artelor”), se arată în comunicatul Centrului de Cultură „George Apostu”  din Bacău. 

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite