Trei izvoare de apă minerală de la Slănic Moldova au intrat în proprietatea Primăriei, în urma unei licitaţii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primăria Slănic Moldova vrea să preia izvoarele minerale din staţiune, cunoscute pentru efectele curative de mai bine de 200 de ani, de la firmele aflate în insovenţă şi reorganizare judiciară. Noul edil al oraşului, Gheorghe Baciu, a reuşit prin licitaţie să achiziţioneze trei dintre ele şi promite că vor fi recuperate şi celelalte izvoare, ajunse în patrimoniul unor firme controlate de apropiaţi ai lui Viorel Hrebenciuc.

Zilele trecute, Primăria Slănic Moldova a reuşit să achiziţioneze trei dintre terenurile aferente izvoarelor „300 de scari”, „Sonda 2” şi „Izvorul 3“ pentru suma de 79 de mii de lei. 

Edilii doresc să obţină şi licenţa de exploatare dar şi un preţ bun pentru celelalte izvoare aflate în patrimoniul unor firme aflate în insolvenţă.  „Am câştigat licitaţia pentru cele 3 terenuri de la izvoare!!! Desi cei care vor sa se îmbogăţească din resursele noastre naturale nu au lipsit, astazi i-am invins! Însă lupta nu se termina aici, vom continua sa luptam si pentru celelalte izvoare si pentru licenţa de exploatare a acestora, astfel încât resursa cea mai importantă a frumoasei noastre staţiuni sa revină acolo unde i-a fost locul tot timpul- la comunitate!!“, a spus primarul Gheorghe Baciu, într-o postare pe Facebook.

Edilul reclamă faptul că societăţile SC Perla Turism SRL, SC Pera Moldovei SA, SC Perla Construct SA au acumulat datorii de peste 2 milioane de lei la bugetul local. Izvoarele staţiunii au ajuns după 1999 în proprietatea SC Perla Moldovei SA, iar după intrarea acesteia în faliment, aestea au fost luate de SC Flora SRL. În luna mai a acestui an, Primăria Slănic Moldova nu s-a arătat interesată să achiziţioneze izvorul 3, care a fost cumpărat atunci pentru suma derizorie de 10800 de lei de Paulina Căşuneanu, soţia milionarului Costel Căşuneanu.


Primarul Gheorghe Baciu promite achiziţionarea celoralte izvoare şi readucerea staţiunii la statutul de „Perlă a Moldovei“.  „Principala resursă a noastră este turismul. Turismul alimentat de izvoarele minerale, bogăţia noastră de peste 200 de ani. Tezaurul nostru transpus în pâinea pusă pe masă de camerista de la etajul doi, pufuleţii cu care pleacă la şcoală fetiţa lucrătorului de la salubritate, lumânările de tort cumpărate de recepţionera de la vilă, cărţile cu care îşi încălzeşte sufletul astmaticul profesor cu ochelari, sau toţi ceilalţi care ne vieţuim eternitatea pe aceste meleaguri din tată în fiu. 

Bestii oculte, fără conştiinţă, credinţă sau morală, doresc să lovească în pâinea cu untură şi ceaiul de plante de pe masa majorităţii celor din Slănic. Lichelele doresc să facă din oraşul nostru un oraş fantomă de şomeri. „Sângele Slănicului“, apa minerală, se vinde. Asemenea altor demoni care ne vând plămânii prin defrişări legale şi ilegale, ne vând pielea prin înstrăinarea celor mai mănoase terenuri, vampirii locali nu se mulţumesc doar să ne sugă sângele, vor să vândă sângele nostru unor noi ciocoi“ a spus primarul oraşului Slănic Moldova, Gheorghe Baciu, într-o postare pe Facebook.

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite