FOTO Toate maşinile care aduc buşteni  în fabricile Schweighofer vor fi monitorizate online prin GPS. Compania va procesa doar arborii tăiaţi legal

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Măsura de a introduce un sistem prin GPS face parte din planul de acţiune al companiei pentru a asigura un lanţ de aprovizionare controlabil în România, pentru creşterea transparenţei în lanţul de  aprovizionare. Toate camioanele ce transportă buştean către Holzindustrie Schweighofer vor fi echipate cu dispozitivul de monitorizare şi vor putea fi văzute online.

Holzindustrie Schweighofer lansează un sistem complex de monitorizare prin GPS a transporturilor de buşteni, parte a planului său de acţiune pentru asigurarea unei industrii în parametrii legali de prelucrare a lemnului în România. Grupul austriac are o fabrică şi la Comăneşti unde produce panel.  „Respectându-şi angajamentul de a lupta împotriva tăierilor ilegale, compania îşi bazează abordarea pe un dialog constructiv şi o comunicare transparentă cu ONG-urile de mediu şi pe un sistem de control sporit al lanţului său de aprovizionare. 

Holzindustrie Schweighofer nu recoltează lemn, dar solicită transportatorilor să îşi echipeze toate camioanele care vin la fabricile sale cu dispozitive GPS pentru sistemul Timflow. Pentru maximizarea transparenţei în lanţul de aprovizionare, acest sistem permite identificarea exactă a rutei livrărilor până la locul de încărcare“, se arată într-un comunicat al companiei Holzindustrie Schweighofer.

Măsurile propuse prin planul de acţiune al Holzindustrie Schweighofer sunt mai stricte decât cerinţele legale şi stabilesc noi standarde de control în industria prelucrării lemnului din România. „Fiecare dintre cele peste 400 de camioane care transportă buşteni către fabricile de cherestea ale Holzindustrie Schweighofer este echipat cu un dispozitiv GPS care permite înregistrarea cu precizie a rutei parcurse, de la locul de încărcare până la poarta fabricilor, unde toate informaţiile sunt verificate.

image

Pentru a asigura o transparenţă maximă, setul de date pentru fiecare transport va fi făcut public, pe www.timflow.com. Utilizatorii înregistraţi vor putea vedea înregistrările GPS şi fotografiile transporturilor ajunse la destinaţie. De asemenea pot solicita avizul de însoţire şi documentele de provenienţă. În plus, utilizatorii pot raporta nereguli sau suspiciuni despre anumite transporturi către experţii de conformitate ai Holzindustrie Schweighofer, care vor analiza imediat şi vor comunica autorităţilor dacă s-au descoperit nereguli“, se mai arată în comunicat.


Sistemul va intra în funcţiune pe 3 aprilie


Prima testare a sistemului Timflow a avut loc în luna ianuarie, iar de la 3 aprilie va fi disponibil website-ul www.timflow.com. În prima lună de funcţionare se vor colecta, pentru optimizarea sistemului, informaţii de la părţile interesate. Informaţiile GPS precum şi alte detalii solicitate se pot oferi după 24 de ore. Informaţiile despre transporturi vor fi disponibile publicului larg pentru maximum 30 de zile. În contextul prevederilor legale, informaţiile colectate vor fi stocate timp de 5 ani şi pot fi oferite structurilor guvernamentale şi autorităţilor române oricând în acest interval de timp.
Divizia industrială a Grupului Schweighofer are în România trei fabrici de cherestea şi două fabrici de producţie a panourilor din lemn, o fabrică de cherestea în Germania şi o fabrică de viscoză în Austria. Grupul este lider în industria europeană a prelucrării lemnului, având la momentul actual aproximativ 3.700 de angajaţi. Holzindustrie Schweighofer exportă produsele sale în peste 70 de ţări din întreaga lume.

image
Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite