Sute de medici şi asistente medicale, din ţară şi străinătate, la a 10-a ediţie a Zilelor Medicale ale Spitalului de Urgenţă din Moineşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Peste 300 de medici din România, Republica Moldova, SUA, Israel şi Ucraina vor participa la operaţiile chirugicale şi comunicările ştiinţifice, care vor avea loc la Moineşti, în perioada 25-27 iunie. La acestă manifestare vor participa şi reprezentanţi ai Ministerului Sănătăţii din România şi ai centrelor universitare importante din ţară.

În perioada 25-27 iunie are loc cea de-a 10-a ediţie a Zilelor Medicale ale Spitalului Municipal de Urgenţă din Moineşti. Evenimentul este coordonat, ca şi în alţi ani, de directorul spitalului, Adrian Cotârleţ. Sunt aşteptaţi în cadrul diferitelor activităţi aproximativ 300 de medici, 300 de asistente medicale şi peste 100 de kinetoterapeuţi. „Vor veni chirurgi din Israel, Moldova, Ucraina dar şi unul din New York, SUA. În prima zi, asistentele medicale vor face practică pe modele, care vor scoate sunete la orice procedură realizată greşit. La eveniment va veni şi doctorul Cristian Andrei. Universitatea „Vasile Alecsandri“ din Bacău, graţie sprijinului profesorului Ababei, va conferi titlul de doctor honoris causa unui medic“, a precizat, astăzi, dr. Adrian Cotârleţ. Pe parcursul celor două zile vor avea loc zeci de operaţii chirurgicale, ginecologice pentru cazuri grave de tumori maligne. Totodată, vor avea loc şi intervenţii şi tratamente destinate obezilor dar şi intervenţii artroscopice, pentru afecţiuni ale ligamentelor şi genunchilor. Pentru medicii veniţi la Moineşti vor avea loc, în direct, două operaţii realizate de reputaţi specialişti în domeniu, din Barcelona şi Paris.  Şi în acest an, manifestările de la Moineşti se bucură de sprijinul Primăriei. „Ma bucură foarte mult că acest eveniment are loc la noi în oraş, în acelaşi timp cu Raliul Moldovei“, a spus primarul Viorel Ilie.

Medicul Adrian Cotârleţ a accentuat asupra importanţei evenimentului. Pentru două zile Moineştiul devine capitala medicală a ţării. „Devenită tradiţie în lumea medicală românească, manifestarea se doreşte a fi una de referinţă, acoperind o gamă diversă de activităţi din domeniul medical şi chirurgical. Astfel, conferinţa va debuta cu o zi dedicată asistenţilor medicali, pentru ca în următoarele două zile să fie prezentate lucrări ştiinţifice adresate medicilor de diferite specialităţi medicale şi chirurgicale, medicilor de familie, medicilor rezidenţi şi kinoterapeuţi“

         Programul Zilelor Medicale ale Spitalului Municipal de Urgenţă din Moineşti

Ziua de 25 iunie este Ziua Asistenţilor Medicali. De la ora 9, până la 13, vor avea loc cursuri susţinute de Ordinul Asistenţilor Medicali din România iar de la ora 14 pâNă la 18, sesiuni ştiinţifice şi comuncări. Zilele de 26 şi 27 iunie sunt dedicate medicilor, noutăţilor ştiinţifice dar şi operaţiilor, transmise în direct.

Vineri, 26 iunie, de la ora 9 la 11 se desfăşoară un workshop de Oncogenetică, cu o sesiune de postere şi demonstraţii operatorii, transmise în direct, graţie dotărilor de ultimă generaţie de la Spitalul Moineşti. Apoi, timp de două ore este programat un workshop de kinetoterapie, urmată de o sesiune ştiinţifăc a medicilor specialişti. Deschiderea festivă a manifestării are loc de la ora 14, care va fi urmată, de la ora 16, de o masă rotundă cu tema „Etică şi deontologie în practica medicală“. În acelaşi timp, în intervalul 15-17, la spitalul moineştean va avea loc o nouă rundă de comunicări ştiinţifice, dedicată medicilor rezidenţi. Ultima zi a manifestărilor medicale va avea un program dens de demonstraţii operatorii transmise în direct dar şi de lucrări ştiinţifice, unele prezentate în premieră.

Participanţii la Zilele Medicale ale Spitalului Moineşti, ediţia a 10-a, s-au putut înscrie la eveniment până pe 20 iunie, iar lucrările ştiinţifice care urmează a fi prezentate, trebuiau anunţate până pe 1 iunie. Evenimentul este creditat de Colegiul Medicilor din România şi este organizat în parteneriat cu Universitatea de Medicină şi Farmacie „Gr. T. Popa“ din Iaşi, Acadmia Oamenilor de Ştiinţă din România şi Societatea Română de Chirurgie.

Spitalul Moineşti este considerat cel mai performant spital din judeţul Bacău şi printre primele din ţară, graţie actului medical practicat aici, rezultatelor acestuia dar şi dotărilor.

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite