„Speranţa“ din Bacău a ajuns în Trinidad

„Speranţa“ din Bacău a ajuns în Trinidad

Marius Albu a sărbătorit traversarea Atlanticului la carnavalul Trinidad

Soţii Marius şi Cătălina Albu au traversat Oceanul Atlantic în 24 de zile. Băcăuanii care au pornit pe urmele vasului „Speranţa“ din romanul „Toate pânzele sus“ au probleme cu ambarcaţiunea. 

Ştiri pe aceeaşi temă

Marius şi Cătălina Albu şi-au petrecut Revelionul departe de civilizaţie, în mijlocul oceanului. Acum, cei doi băcăuani au ajuns pe coastele Americii de Sud, în Trinidad, unde îşi vor repara ambarcaţiunea slăbită de furtuni. „A fost greu, dar frumos!“, au sintetizat cei doi soţi prima parte a călătoriei. Ei au făcut escală în Trinidad Tobago, după o traversare plină de peripeţii a Oceanului Atlantic.


„Am plecat din Gran Canaria chiar în prima zi de Crăciun. Aveam inima strânsă, pentru că velierul ridica probleme la motor“, povesteşte Cătălina. Până pe 29 decembrie aventurierii nu au avut nicio emoţie în călătoria lor pe ocean. Atlanticul a fost calm, chiar binevoitor. „Am lenevit, am povestit, am pescuit. Altă preocupare nu aveam. Eram însă pregătiţi în orice moment pentru o replică violentă a Atlanticului“, spune căpitanul.

Prinşi de furtună în Atlantic


Oceanul şi-a demonstrat puterea în ultimele zile ale anului 2009. Micuţa ambarcaţiune a românilor a fost răsucită şi învârtită precum o coajă de nucă de valurile uriaşe.


„Hula a fost puternică. Mâncam pe unde puteam. Eu la bucătărie, Marius la masa de navigaţie. Odihna a fost pe sponci“
, îşi aminteşte Cătălina. La trecerea dintre ani, băcăuanii au fost singuri în imensitatea oceanului. Au ciocnit totuşi un pahar de şampanie, au ascultat muzică românească şi s-au rugat pentru zile mai bune.


Urmează insulele Azore


În zilele care au urmat, soţii Albu au fost tot mai îngrijoraţi de starea velierului, care le dădea mari emoţii.


„A început să se adune din ce în ce mai multă apă în santină. De trei ori pe zi, Marius a fost nevoit să o scoată. Noroc că la momentul potrivit vântul a început să ne umfle pânzele, ajutându-ne să traversăm mai rapid oceanul“, povesteşte Cătălina. Cei doi temerari şi-au simţit inimile uşurate când la orizont au zărit coastele insulei Tobago.


Trecuse aproape o lună de când părăsise portul din Gran Canaria, iar fericirea lor a fost imensă când au pus piciorul din nou pe pământ. „Rămânem în Trinidad până când ne vom pune la punct ambarcaţiunea. Trebuie să mai traversăm oceanul de două ori şi nu ne putem permite vreun risc“, ne-a spus ieri Cătălina Albu.


Pe lângă reparaţia velierului, soţii aventurieri profită de regiunea exotică în care se află şi îşi încarcă bateriile pentru următoarea etapă: traversarea Atlanticului cu destinaţia insulele Azore şi Madeira, în luna mai.    

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: