Soţia unui cunoscut preot din Bacău a murit după ce s-a aruncat din ambulanţa aflată în mers. „Avea o alcoolemie de se mirau doctorii că nu este în comă“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Loredana Olteanu s-a aruncat din Ambulanţă FOTO: Ziarul de Bacău
Loredana Olteanu s-a aruncat din Ambulanţă FOTO: Ziarul de Bacău

Evenimentul s-a întâmplat în noaptea de marţi spre miercuri, în timp ce femeia era transportată la spital după un accident de maşină. Ministrul Sănătăţii a cerut o anchetă.

Loredana Olteanu, profesoară de religie la Colegiul „Vasile Alecsandri” din Bacău, a murit miercuri dimineaţă, 22 mai, la vârsta de 41 de ani, după ce s-a aruncat dintr-o maşină de ambulanţă care o transporta la spital.

Profesoara intrase cu maşina într-un gard, iar echipajul de la Serviciul de Ambulanţă a venit să o preia la spital, în jurul orei 2-30. În timpul transportului, femeia s-a aruncat din ambulanţă.

Ea a suferit un traumatism cranian şi a murit după câteva ore, la spital. “În jurul orei 2.30 a venit un apel la 112, pentru o persoană cam agitată, care a intrat cu maşina într-un gard, pe Calea Moldovei, din municipiul Bacău. S-a deplasat la faţa locului un echipaj, asistent cu ambulanţier, care a preluat pacienta de la echipajul de Poliţie, aşezând-o în ambulanţă. În timp ce se deplasa spre spital şi în timp ce asistenta medicală completa date despre pacientă, aceasta s-a aruncat din ambulanţă şi şi-a produs un traumatism cranio-cerebral cu pierderea stării de conştienţă. Pacienta a fost transportată la Spitalul Judeţean Bacău, de aceeaşi ambulanţă. A decedat la spital, dimineaţa”, a declarat Georgiana Andronic, medic în cadrul SAJ Bacău, pentru Mediafax.

La aflarea veştii, preotul o suferit un şoc şi a avut nevoie de atenţie sporită din partea medicilor. 

Ministrul Sănătăţii a cerut o anchetă la Serviciul de Ambulanţă. ”Este o încălcare flagrantă a regulilor. Acum doi ani s-a întâmplat un caz similar în Caraş-Severin, deci şi asta ar fi trebuit să fie o învăţătură de minte. Dar, trecând peste orice, este foarte clar că regulile nu s-au respectat. Din păcate, o persoană a decedat, pedeapsa trebuie să fie pe măsură. De altfel, există o echipă a Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă care coordonează operaţional serviciile de ambulanţă la Ambulanţa Bacău pentru a face o anchetă. Cu siguranţă, am vorbit şi cu domnul Raed Arafat, se va face o plângere penală”, a spus Sorina Pintea.

Loredana Olteanu era soţia preotului Ciprian Olteanu, secretar la Protoieria Bacău şi paroh la Biserica „Sfântu Nicolae” din Bacău, un cunoscut personaj în mediul bisericesc din judeţ. Surse din spital spun că femeia avea o alcoolemie mare. „Avea o alcoolemie de se mirau doctorii că nu e în comă“, a spus un membru al personalului, care a dorit să rămână anonim.

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite