Sesiuni de Drept Internaţional Umanitar, în şcolile din Bacău

Sesiuni
de Drept Internaţional Umanitar, în şcolile din Bacău

Elevii au învăţat lucruri noi de la voluntarii Crucii Roşii

Voluntari ai Crucii Roşii, filiala Bacău, au susţinut în cadrul Zilelor Educaţiei Nonformale, sesiuni de Drept Internaţional Umanitar în mai multe şcoli şi licee din municipiu.

Ştiri pe aceeaşi temă

Au fost prezentate elevilor din clasele a VII-a şi a VIII-a din cadrul şcolilor Alexandru Ioan Cuza, Mihai Drăgan, C-tin Platon, Mihai Sadoveanu, Georgeta Mircea Cancicov, dar şi Liceului Pedagogic Ştefan cel Mare şi Colegiilor Ferdinand I, George Apostu şi Gh. Vrânceanu principiile de bază ale Dreptului Internaţional Umanitar, prin predarea noţiunilor teoretice elementare, dar şi prin aplicaţii practice.

De asemenea, au fost prezentate participanţilor informări referitoare la activitatea Crucii Roşii, filiala Bacău.

Dreptul internaţional umanitar reprezintă un ansamblu de reguli care din considerente de ordin umanitar caută să limiteze efectele unui conflict armat. Dreptul internaţional umanitar protejează acele persoane care nu participă sau care nu mai participă la ostilităţi şi restricţionează mijloacele şi metodele de război. De-a lungul timpului, regulile referitoare la dreptul conflictelor armate s-au referit în mod special la aspecte privind protecţia victimelor conflictelor armate şi protecţia bunurilor culturale în caz de producere a unui conflict armat, a declarat Dan Marcel Babliuc, directorul filialei Bacău a Crucii Roşii.

Alte articole:

Crucea Roşie vrea ca în jocurile video să fie pedepsite crimele de război

Puncte de prim ajutor, instalate de Crucea Roşie în Bacău

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările