Sechelariu găzduieşte pe mii de euro maşinile Poştei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

22 de autoturisme ale companiei sunt ţinute, pe 3.000 de metri pătraţi, în curtea societăţii Transport Public, aflată la opt kilometri distanţă de municipiul Bacău. Fostul primar încasează lunar de la companie 9.000 de euro. Instituţia are propriile parcări în centrul oraşului, care acum stau goale.

Fostul edil Dumitru Sechelariu încasează lunar 9.000 de euro de la Compania Naţională Poşta Română (CNPR), pentru ca 22 de maşini care transportă corespondenţa în Bacău să fie parcate pe iarba din curtea SC Transport Public SA. Contractul este valabil cel puţin doi ani. Sechelariu recunoaşte că „găzduieşte“ maşinile Poştei însă afirmă că nu cunoaşte detalii deoarece deciziile din firma sa sunt luate de Consiliul de Administraţie.

„Am oameni în firmă care se ocupă de contracte, nu eu! De unde să am habar despre toate deciziile pe care le iau ei?“, se întreabă Dumitru Sechelariu. Teodora Cocuz, preşedinta Consiliului de Administraţie, afirmă că „nu este nimic în neregulă şi cei 3 euro pentru fiecare metru pătrat vin în baza unui contract comercial legal şi bine pus la punct“. Maşinile Poştei sunt garate în ograda societăţii lui Sechelariu de mai bine de şase luni. Lunar, autoturismele parcurg în total până la noua parcare aproximativ 5.000 de kilometri. Asta înseamnă că peste 2.000 de lei se duc în plus, lună de lună, pentru combustibil.

Bani aruncaţi pe motorină

Suprafaţa din curtea lui Sechelariu închiriată de către CNPR este de 3.000 de metri pătraţi. CNPR refuză să dezvăluie suma cerută de fostul primar al municipiului, însă surse din cadrul Poştei Bacău afirmă că ar fi vorba despre 3 euro pe metrul pătrat. La un calcul simplu, lună de lună, în buzunarul lui Sechelariu intră 9.000 de euro de la Poşta Română.
Cei mai nemulţumiţi sunt conducătorii auto ai Poştei. „Noi aveam unde să lăsăm maşinile. Aveam parcarea de lângă Spitalul TBC, care este şi în centrul oraşului, şi păzită. Într-o zi ne-a adunat unul dintre şefii de la Bacău şi ne-a spus că este ordin venit de sus, de la Bucureşti, şi trebuie să ducem maşinile la Sechelariu, la pista de karting. A zis că acela care comentează decizia este primul care pleacă, că oricum trebuie să se facă restructurări“, a afirmat unul dintre şoferii Poştei, care a refuzat să ne dezvăluie numele din cauza unor posibile repercusiuni. Şoferii afirmă că, de când s-a luat această decizie, se cheltuiesc o grămadă de bani în plus pe motorină deoarece maşinile parcurg opt kilometri dus şi opt întors până la noua parcare.

image

„Nu sunt doar maşini mari, ci şi mici, care consumă o grămadă de carburant. Ce se întâmplă este risipă, dar deh, ordinul este ordin. Oricum, cel mai greu ne este nouă, şoferilor, care, după ce parcăm maşinile acolo, nu mai avem cu ce să ne întoarcem. Punem benzină mână de la mână şi vine soţia unuia dintre noi să ne ia acasă“, a afirmat un alt şofer.

Nicu Pintea, cel care are în administrare parcul auto al Poştei din Bacău, recunoaşte că de la începutul anului toate maşinile au fost parcate pe un teren de 3.000 de metri pătraţi închiriat de la Sechelariu, însă, spune el, nu ştie valoarea contractului, deoarece „a fost semnat de şefii de la Bucureşti“. Aceleaşi surse din cadrul Poştei afirmă că terenul rămas liber lângă Spitalul TBC a fost scos la închiriere încă de acum câteva săptămâni şi că a fost adjudecat de o firmă care vrea să construiască o spălătorie auto. Poşta mai avea şi alte locaţii mai mici în centrul oraşului unde erau parcate maşinile şi care acum au rămas goale.


Parcarea Poştei, la închiriat

În ciuda demersurilor noastre jurnalistice, şefii CNPR au refuzat să prezinte oficial suma care intră lunar în buzunarul lui Sechelariu şi durata derulării contractului.
Mai marii Poştei Române afirmă, printr-o adresă evazivă şi nesemnată, că mutarea parcării la opt kilometri distanţă în afara oraşului este întemeiată deoarece terenurile „au fost revendicate de foştii proprietari“ şi pentru că „de pe un teren am fost evacuaţi, fiind domeniul public al statului, iar un alt teren nu mai putea fi folosit în acest scop din cauza lucrărilor de construcţii din zonă“. Este vorba, de fapt, despre săpăturile făcute pentru construirea pasajului Oituz - Ştefan Guşe, la câţiva zeci de metri distanţă de parcarea Poştei.

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite