Satul unde o casă se vinde cu 250 de euro. Autorităţile locale nu mai fac faţă cererilor

Satul unde o casă se vinde cu 250 de euro. Autorităţile
locale nu mai fac faţă cererilor

Casele pentru sinistraţi din Gura Văii sunt acum la mare căutare FOTO desteptarea.ro

Primăria din comuna băcăuană Gura Văii a fost nevoită să organizeze licitaţii datorită numărului foarte mare de oferte depuse pentru cele 129 de case construite iniţial pentru sinistraţi şi care sunt scoase acum la vânzare. Există chiar şi un potenţial cumpărător care a făcut o ofertă pentru 13 imobile.

Ştiri pe aceeaşi temă

Iniţiativa autorităţilor locale din comuna băcăuană Gura Văii de a vinde casele construite pentru sinistraţi pentru sume ce pornesc de la 250 de euro s-a dovedit una de bun augur. Chiar dacă imobilele au ajuns într-o stare deplorabilă, interesul pentru achiziţia lor este unul foarte mare.

Un număr foarte mare de români a cerut informaţii privind casele amintite, iar asta a făcut ca preţurile pentru acestea să sară în aer. Unele imobile se vând la preţuri şi de trei ori mai mari decât cele propuse iniţial de autorităţile locale şi sunt chiar cumpărători care şi-au propus să cumpere mai multe case.

„A devenit o zonă foarte vizitată şi chiar ne gândim să o exploatăm şi turistic”, a declarat primarul Silviu Tinei pentru desteptarea.ro. Zona este pitorească, iar cu investiţii minime , imobilele pot fi transformate în case de vacanţă.  

Multe din casele care au fost achiziţionate până acum au ajuns la împătimiţii de drumeţii şi trasee turistice, dar şi la pasionaţii de off-road.

Cât costă cea mai scumpă casă

Cea mai scumpă casă din Gura Văii se vinde acum cu aproape 1.500 de euro. Mulţi cumpărători aleg însă varianta duplex pentru că vorbim de un spaţiu mic, de doar 40 de metri pătraţi la o singură locuinţă. Şi asta pentru că un duplex ar dubla practic suprafaţa.

Deşi ar da între 2.000 şi 2.500 de euro pe un duplex, cei mai mulţi cumpărători  vor trebui să investească alte câteva mii de euro în reabilitarea caselor, pentru că acestea au fost vandalizate înainte de a fi părăsite.

„Avem înregistrate deja 80 de oferte. 150 de caiete de sarcini vândute, dacă cineva îşi doreşte cu ardoare o casă licitează şi oferă şi de trei ori preţul ca să fie siguri că o câştigă. Sunt care au luat 3-4, iar acum cea mai mare ofertă e pe 13 loturi”, mai spune primarul din Gura Văii.

Cele 200 de case au fost ridicate pe un deal în urma unor inundaţii care au avut loc în zonă. În aceste imobile au locuit iniţial familii de romi, dar după câţiva ani au fost abandonate. Unele dintre aceste locuinţe au fost vândute apoi cu preţuri între 250 şi 1.250 de euro.

Cu ani în urmă, Primăria comunei Gura Văii a încercat repopularea zonei prin închirierea imobilelor, însă nu a reuşit. În anul 2018, s-a încercat vânzarea caselor cu preţuri ce porneau de la 5.200 şi ajungeau până la 7.000 de euro, dar fără succes. Din cele 200 de case s-au vândut până acum 71, restul de 129 fiind, în continuare, disponibile.

Vă mai recomandăm să citiţi şi:

Gruparea care a speriat România cu înşelăciuni prin metoda „Acoperişul”. Ocupau casele proprietarilor cu forţa

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările