Românul condamnat în Italia pentru sex oral şi anal cu fiica sa de 8 ani. Ce o mai punea bărbatul să-i facă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Shutterstock
FOTO Shutterstock

Marin Gherasim, românul condamnat la Roma după ce a făcut sex cu propria fiică şi cu sora soţiei, ambele minore, îşi va ispăşi în România restul rămas de executat din pedeapsa de  opt ani şi şase luni de închisoare primită în Italia.

Faptele pentru care autorităţile judiciare din Roma l-au condamnat pe Marin Gherasim la opt ani şi şase luni închisoare s-au petrecut în perioada 2011-2014.

A făcut sex oral şi anal cu fiica de 8 ani şi a obligat-o să-i facă striptease 

Detaliile din dosarul care i-a adus închisoarea sunt tulburătoare. 

„Abuzând de conditiile de inferioritate fizică şi psihică a propriei fiice, G.A.M, de 8 ani, arătându-i acesteia filme cu continut pornografic, a întreţinut raporturi şi acte sexuale orale, anale şi parţial penetrări vaginale. Totodată, persoana condamnată a realizat fotografii portret propriei fiice - invitând-o pe aceasta să efectueze un «streaptease», realizând imagini în timp ce minora se dezbraca, pâna a fotografiat-o în poze explicite complet goală”, a reţinut, în considerentele deciziei 10/2019, Curtea de Apel Bacău (www.rolli.ro), instanţa care a fost sesizată cu solicitarea autorităţilor judiciare din Italia privind recunoaşterea hotărârii de condamnare în ţara noastră în vederea continuării executării pedepsei în România. 

Cumnata minoră, imobilizată şi ameninţată

Şi nu doar de propra sa fiică a abuzat bărbatul, ci şi de cumnata sa, la vremea aceea un copil. „În diverse ocazii a constrâns minora U.D.R, sora propriei soţii să se supună la acte sexuale constituie constituite în atingerea în părtile intime prin imobilizare şi blocare, adresându-i expresii de tipul «oricum mai devreme sau mai târziu ţi-o pun»", se mai arată în considerentele deciziei citate.

Prin sentinţa penală nr. 10.365/16, pronunţată în iunie 2016 de Tribunalul Penal din Roma, sentinţă rămasă definitiva prin decizia nr. 2287/17R.G. din 16 martie 2017 pronunţată de Curtea  de Apel din Roma, Marin Gherasim  a fost condamnat la opt ani şi şase luni de închisoare pentru săvârşirea infracţiunilor de viol şi act sexual cu un minor.

La începutul acestui an, autorităţile judiciare italiene au trimis în România o solicitare privind recunoaşterea în ţara noastră a  hotărârii de condamnare pronunţată în cazul lui Marin Gherasim, în vederea continuării executării pedepsei în România. 

În august 2019, a fost pronunţată o decizie favorabilă definitivă pentru începerea formalităţilor necesatre în acest sens.

„Astfel, având în vedere că România şi-a asumat printr-un tratat internaţional la care este parte (...)   hotărârea pronunţată în străinătate respectă ordinea publică a statului român şi produce efecte juridice în România (...) constată îndeplinirea condiţiilor pentru recunoaştere şi a condiţiilor pentru transfer (...) şi va dispune recunoaşterea sentinţei penale nr. 10.365/16, definitiva prin decizia nr.2287/17R.G. din 16.03.2017 (...),  prin care persoana transferabilă  G.M. a fost condamnată la 8 ani si 6 luni închisoare pentru săvârşirea infracţiunilor de viol (...)  şi act sexual cu un minor”, se mai arată în considerentele sentinţei citate (www.rolli.ro).

În acelaşi timp, Curtea de Apel Bacău a dispus deducerea din pedeapsa de opt ani şi şase luni de închisoare a perioadei de aproape 2000 de zile, executată de inculpat în Italia.

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite