Primarul Bacăului, arestat la domiciliu pentru 30 de zile de Tribunalul Bacău. Romeo Stavarache, internat în spital, ar putea fi suspendat din funcţie

Primarul
Bacăului, arestat la domiciliu pentru 30 de zile de Tribunalul Bacău. Romeo
Stavarache, internat în spital, ar putea fi suspendat din funcţie

Romeo Stavarache a fost arestat din nou, de Tribunalul Bacău

La Tribunalul Bacău s-a judecat, joi, cererea procurorilor Direcţiei Naţionale Anticorupţie, Serviciul Teritorial Bacău, de arestare preventivă a primarului Romeo Stavarache, pentru încălcarea prevederilor dispuse prin controlul judiciar. Judecătorul a decis ca edilul Bacăului să fie plasat în arest la domiciliu pentru următoarele 30 de zile. Stavarache a făcut deja contestaţie, prin avocatul Antoniu Obancia.

Romeo Stavarache este arestat la domiciliu pentru următoarele 30 de zile, potrivit deciziei luate astăzi de Tribunalul Bacău. Procurorul DNA Cristina Gavriliu a motivat cererea Parchetului ICCJ de arestare preventivă, pe baza denunţurilor şi mărturiilor scrise de Leonard Pădureanu, Ovidiu Popovici, Clementina Vinerică şi Victor Salomia care au afirmat că edilul a luat legătura cu ei în scris dar şi prin interpuşi. Singura mărturie favorabilă edilului, luată însă cu rezerve, a fost a consilierului primarului, Bogdan George Duţă. Acesta a afirmat că la şedinţa din 31 august, a Consiliului Local Bacău, li s-a interzis accesul lui Leonard Pădureanu şi Clementinei Vinerică tocmai pentru a nu fi încălcate dispoziţiile controlului judiciar.


O pledoarie bine argumentată a avut şi avocatul Antoniu Obancia, care a arătat că Pădureanu, Vinerică şi Salomia nu sunt martori în dosar, în adevăratul sens al cuvântului şi că mărturia lor, în dosarul de luare de mită a fost luată deja în faza de urmărire penală. Prin urmare, întreg procesul nu are de suferit chiar dacă edilul ar fi luat legătura cu ei. Apărătorul lui Stavarache a făcut referire şi la lipsa procedurii din partea DNA, care a cerut schimbarea controlului judiciar, printr-un simplu proces verbal, doar pe baza unor mărturii, unele din ele luate de un comisar de poliţie fără ordonanţă de delegare din partea procurorului. „Instanţa a admis în parte cererea procurorilor DNA, în sensul că s-a dispus arestul la domiciliu pentru o perioadă de 30 de zile. Nu pot comenta decizia, nu avem încă motivaţia. Dar argumentele expuse în instanţă stau în picioare. Domnul primar a contestat decizia Tribunalului“, a precizat, pentru ziaul Adevărul, avocatul Antoniu Obancia.
În cazul în care Curtea de Apel va respinge contestaţia primarului Stavarache, acesta va fi suspendat din funcţie de Instituţia Prefectului.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: