Primăria Bacău lansează un serviciu public de testare gratuită COVID-19, la recomandarea medicului de familie

Primăria Bacău lansează un serviciu public de testare gratuită COVID-19, la recomandarea medicului de familie

Foto: Facebook/ FSLI

Locuitorii municipiului Bacău se pot testa gratuit la Spitalul de Pneumoftiziologie pentru depistarea virusului SARS-CoV-2, la recomandarea medicului de familie, a anunţat primarul Lucian Daniel Stanciu Viziteu.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Sănătatea băcăuanilor este o componentă prioritară pentru mandatul meu de primar. În consecinţă, am iniţiat acest proiect numit 'OXIGEN pentru Bacău' prin care ne vom implica direct în lupta cu virusul SARS-CoV-2, cu scopul de a degreva cât mai mult Spitalele şi Serviciul de Ambulanţă. Prima fază a proiectului constă în lansarea unui serviciu public de testare gratuită COVID-19, la recomandarea medicului de familie. Ştiu că unii dintre băcăuani nu vor încă să se vaccineze din diverse motive şi ştiu că, în acelaşi timp, există întârzieri mari în testarea asigurată de către alte instituţii. Mai mult decât atât, costurile testării necesare pentru obţinerea certificatului verde sunt foarte mari pentru larga majoritate a băcăuanilor. Din aceste motive am lansat acest program", a precizat primarul municipiului Bacău, potrivit Agerpres.

Edilul a adăugat că faza a doua a proiectului, care va include un sistem suport medical la domiciliu, va începe în perioada imediat următoare.

Iniţiativa aparţine Primăriei municipiului Bacău, care, alături de Spitalul de Pneumoftiziologie Bacău, Asociaţia Medicilor de Familie Bacău şi Direcţia de Sănătate Publică Bacău a demarat acest program pilot pentru a degreva unităţile UPU, ATI şi Serviciul de Ambulanţă.

Testările se vor realizat începând de luni - 18 octombrie, în intervalul orar 10,00 - 18,00.

Prezentarea pentru recoltarea probelor biologice se va face respectând ordinea programărilor din platforma online şi a normelor de protecţie în vigoare la ora actuală.

Rezultatele vor fi înregistrate şi trimise către DSP, unde se va aplica protocolul sanitar în vigoare.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările