Premierul Viorica Dăncilă, inspecţie la un lac de acumulare în Bacău. Ce lucrări se derulează în zonă

Premierul Viorica Dăncilă, inspecţie la un lac de acumulare în Bacău. Ce lucrări se derulează în zonă

Premierul Viorica Dăncilă, în inspecţie

lacul s-a colmatat din cauza debitelor râului Trebeş iar statul a intervenit cu fonduri pentru a asigura funcţionarea acumulării la parametrii optimi.

Ştiri pe aceeaşi temă

Directorul de investiţii al Administraţiei Naţionale „Apele Române”, Vlad Marcoci, i-a prezentat miercuri, Premierului României, Viorica Dăncilă,  modul în care se derulează lucrările la obiectivul de investiţii „Refacerea capacităţii de tranzitare a acumulării Lac de redresare aval captare UHE Bacău II, judeţul Bacău”, derulat de Administraţia Naţională „Apele Române” prin Administraţia Bazinală de Apă (ABA) Siret.

Lucrările au fost demarate la 1 aprilie 2019 şi constau în decolmatarea şi transportul a 235.655 mc de material aluvionar. Valoarea contractului este de 7.120.483,41 lei (cu TVA).

Acumularea a fost pusă în funcţiune în decembrie 1974. În cadrul acesteia a fost creată artificial Insula de agrement, obiectiv aflat în administrarea Primăriei Municipiului Bacău, dotată cu terenuri de sport, locuri de plajă şi facilităţi pentru practicarea sporturilor acvatice.

Depunerile aluvionare actuale sunt produse de debitul solid transportat de pârâul Trebeş în circa 45 ani, la debite medii, dar mai ales la debite mari. Astfel, în timp, s-a colmatat acumularea din amonte către aval fapt ce a favorizat creşterea unei vegetaţii specifice bălţilor.

Scopul acestor lucrări este acela de a asigura funcţionarea acumulării la parametrii optimi, proiectaţi iniţial.

Lucrările vor fi finalizate în cursul acestui an.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: