Parcul Industrial HIT de la Hemeiuş are nevoie de o nouă extindere dar se loveşte de legea care protejează păşunile. Gradul de ocupare al halelor este de 100%

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Parcul Industrial HIT de la Hemeiuş are toate halele industriale ocupate FOTO economica.net
Parcul Industrial HIT de la Hemeiuş are toate halele industriale ocupate FOTO economica.net

Parcul Industrial HIT din comuna băcăuană Hemeiuş, o investiţie a Consiliului Judeţean Bacău care s-a dovedit profitabilă, a ajuns la maximul de dezvoltare. Mai precis, gradul de ocupare al halelor este de 100% şi există solicitări pentru extindere, dar acestea sunt blocate de legislaţia care protejează păşunile comunale.

Proiectul prin care s-a realizat Hit Parc Industrial din Hemeius, la care este acţionar Consiliul Judeţean Bacău cu 92% iar Consiliul Local Hemeiuş, cu 8%, prevedea înfiinţarea a 600 de locuri de muncă. După 15 ani de la iniţiativă şi aproape 11 de funcţionare, în spaţiile de la HIT Parc lucrează peste 1300 de oameni. 

S-a ajuns în situaţia asta după construirea unor noi hale de către doi clienţi, agenţi economici din Italia, Vimercati East Europe şi Tecnostamp, care realizează componente pentru BMW seria 7, respectiv produse din mase plastice. 

Hala industrială construită de Vimercati are 9338 de metri pătraţi iar cea realizată de Technostamp-8403 metri pătraţi.

 „Avem nevoie de teren pentru realizarea unor noi hale. HIT Parc se poate extinde, există cerere, acum avem toate spaţiile ocupate integral, dar nu putem din cauza legii pajiştilor, care trebuie modificată“, a precizat Adrian Iordache, directorul Parc Industrial Hit din Hemeiuş.  

Consiliul Judeţean Bacău şi Consiliul Local Hemeiuş au încheiat un contract în luna iunie 2001, pentru realizarea proiectului industrial, exploatarea în comun a obiectivului şi constituirea unei societăţi comerciale pe acţiuni care să aibă ca unic obiect de activitate administrarea obiectivului Parc de dezvoltare a infrastructurii de afaceri pentru întreprinderile mici şi mijlocii şi îmtreprinzătorii privaţi. „Lucrările de construire a obiectivului au început în anul 2002. 

Procesul-verbal de recepţie finală a lucrării Parcul Industrial HIT-Hemieuş, autorizată cu autorizaţia nr.36/22.03.2002, eliberată de către Consiliul Judeţean Bacău, a fost semnat pe data de 13.09.2006“, se precizează pe site-ul societăţii cu acţionerat public. În momentul de faţă, conducerea Parcului Industrial Hit este asigurată de directorul Adrian Iordache, iar din Consiliul de Administraţie mai fac parte doi directori de la Direcţia Silvică, Ion Tăbăcaru şi Gheorghe Mănăilă, Ciprian Fantază, de la Consiliul Judeţean Bacău dar şi Vasile Drăguşanu, care activează la Direcţia de Investiţii de la Compania Naţională Transelectrica


Care sunt companiile care furnizează 1300 de locuri de muncă laa Hit Parc


Potrivit ultimei situaţii, realizată zilele acestea, 14 societăţi, din România şi Italia, ocupă spaţiile din cadrul HIT. Este vorba de Vimercati East Europe, care produce piese şi accesorii pentru autovehicole şi motoare de auto (BMW 7), Tecnospamp, care fabrică obiecte din mase plastice, Tehnologix ING, care face intermedieri în comerţul cu maşini, echipamente industriale, ş.a., TQM Group care oferă activităţi de consultanţă pentru managementul afacerilor, Diacenter&Design (arhitectură), Interdevelopment (consultanţă), Elcea Hearing, care produce maşini, utilaje şi echipamente, Demedico Asistance (sănătate), GMC Fashion (confecţii îmbrăcăminte), Laborvet ( domeniul veterinar), Texer Service (prelucraee informatică a datelor), Treif Sistem Instal (lucrări de instalaţii sanitare, încălzire şi aer condiţionat), Euro Cons (comerţ), HMT Service (service pentru repararea maşinilor)

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite