Organizatorul spectacolelor regretatului interpret Alexandru Jula, condamnat la închisoare după ce a fugit cu banii de la bilete

Organizatorul spectacolelor regretatului interpret Alexandru Jula, condamnat la închisoare după ce a fugit cu banii de la bilete

Afiş spectacol FOTO desteptrarea.ro

Ultimul turneu naţional al regretatului interpret de muzică uşoară Alexandru Jula a fost umbrit de fuga organizatorului cu banii obţinuţi din vânzarea biletelor în mai multe judeţe. După trei ani, escroscul a fost condamnat. Interpretul gălăţean a trecut în nefiinţă în vara anului trecut.

Ştiri pe aceeaşi temă

Judecătoria Bacău a dispus condamnarea la doi ani de închisoare în regim de detenţie pentru comiterea infracţiunii de înşelăciune a lui Ion Stolerian, organizatorul spectacolelor ”Alexandru Jula, ultimul romantic”, programate a se desfăşura într-un turneu naţional în vara anului 2016.

Alături de Alexandru Jula, pe afişe figurau ca invitate şi alte nume sonore din showbizul românesc. Turneul naţional a fost sistat brusc, fără ştirea artistului ce era cap de afiş, după ce Ion Stoleriu a fugit cu banii obţinuţi din vânzarea biletelor în mai multe judeţe (Bacău, Iasi, Galaţi, Vaslui, Brasov, Neamţ).

Ion Stolerian a încheiat contracte de închirieri a unor săli de spectacol în case de cultură şi teatre de vară, pretinzând că este reprezentant al societăţii Total Art Dance Center SRL Constanta şi a apelat la partenerii de la care închiria săli pentru a-l ajuta la vânzarea biletelor. În timpul cercetărilor, Stoleriat s-a sustras urmăririi penale, el fiind trimis în judecată şi, ulterior, judecat şi condamnat în lipsă.

În faţa anchetatorilor, reprezentanţii societăţii din Bacău au invocat că Stolerian nu a avea nicio calitate în cadrul societăţii. A fost asociat o perioadă de timp, însă la momentul organizării spectacolelor nu mai are niciun statut în cadrul firmei. 

Spectacolul ce urma să se desfăşoare la data de 15 iunie 2016, la Bacău, nu a mai avut loc la data progrmată, Stolerian contactând conducerea Teatrului şi propunând reprogramarea acestuia pentru data de 14.07.2016. Spectacolul nu a mai avut loc nici la data reprogramată, organizatorul dispărând fără urmă.

”Numărul total de bilete ce au fost vândute de martora B. G. I.la casieria deschisă în incinta Teatrului de Vară nu a putut fi stabilit, clienţilor nefiindu-le restituite sumele de bani plătite. Teatrul Municipal Bacău a transmis organelor de poliţie mai multe înscrisuri, inclusiv copii ale unor bilete de intrare şi cărţi de identitate aparţinând unui număr persoane care au achiziţionat bilete de la ghişeul Teatrului de Vară ”Radu Beligan” Bacău”, se menţionează în hotărârea Judecătoriei Bacău.

În timpul procesului, doar 17 spectatori care au achiziţionat bilete s-au constituit părţi civile şi au solicitat restituirea banilor, sume cuprinse între 60 şi 240 de lei fiecare.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos: