Obiecte şi distincţii care au aparţinut marelui actor Radu Beligan, donate de familie comunei în care s-a născut artistul

Obiecte şi distincţii care au aparţinut marelui actor Radu Beligan, donate de familie comunei în care s-a născut artistul

Radu Beligan

În comuna Filipeşti, judeţul Bacău, va funcţiona un muzeu care va purta numele de Radu Beligan. Artistul a devenit în urmă cu mulţi ani cetăţean de onoare al comunei.

Ştiri pe aceeaşi temă


Pe 14 decembrie 1918, la două săptămâni după realizarea visului de veacuri al românilor, unirea tuturor provinciilor româneşti, se năştea în satul Galbeni, comuna Filipeşti, cel care avea să devină unul dintre cei mai mrii artişti ai României, Radu Beligan.

La aproape un secol distanţă şi la mai bine de la un an de la dispariţia marelui actor, familia acestuia vrea să realizeze, în colaborare cu autorităţile locale, un muzeu dedicat memoriei  lui Radu Beligan.

Primele obiecte şi distincţii care au aparţinut artistului au fost deja donate primăriei Filipeşti de către două dintre fiicele lui Radu Beligan.

Astfel, în viitorul muzeu vor fi expuse costumul de gală al maestrului, medalii, diplome şi trofee obţinute de artist în cariera sa, cărţi, tablouri şi obiecte personale.

citeste totul despre: