Momente din istoria modernă a SUA, dezbătute la Centrul „American Corner“ Bacău

Momente din istoria modernă a SUA, dezbătute la Centrul „American Corner“ Bacău

Centrul „American Corner Bacău” a organizat astăzi o dezbatere despre momentele importante din istoria modernă a SUA, la care au fost invitaţi şi elevi din cadrul Colegiului Naţional „Ferdinand I” Bacău. Activităţile şcolare, coordonate de Nicoleta Nistor şi Oana Jianu, s-au referit, în primul rând la „Ziua Preşedinţilor Americani“, care se serbează pe 17 februarie.

Ştiri pe aceeaşi temă

Elevii au aflat istoricul „Zilei Preşedinţilor Americani“ şi modul în care este ea marcată în Statele Unite. Programul a cuprins şi prezentări PowerPoint, despre cei mai renumiţi preşedinţi americani. Întâlnirea s-a încheiat cu vizionarea filmului „So, you want to be a President?”.  În cadrul dezbaterilor care au urmat, au fost amintite mai multe personalităţi afro-americane, precum: Harriet Taubman, Rosa Parks, Corretta King, Malcolm X şi Jesse Jackson. Centrul „American Corner Bacău” a pregătit şi o expoziţie de carte, având ca tematică personalităţi afro-americane, dar şi o cronologie a istoriei afro-americanilor.

„Aceste activităţi se înscriu în specificul programelor organizate anual în luna februarie la centrul nostru. Prin astfel de manifestări ne dorim familiarizarea tinerilor cu civilizaţia şi cultura americană, cu tematica drepturilor civile şi a valorilor civice, dar şi dezvoltarea spiritului critic.”, a precizat Oana Jianu, coordonator al Centrului ”American Corner Bacău”. Alte două workshop-uri s-au desfăşurat sub genericul „Martin Luther King jr. şi Mişcarea pentru drepturi civile”. 

Programul întâlnirii de la Centrul „American Corner“ Bacău a cuprins şi vizionarea filmelor documentare „In Remembrance of Martin” - care evocă aspecte din viaţa lui Martin Luther King jr., şi „The March” – care prezintă celebrul Marş pentru Libertate, din 31 august 1963, de la Washington D.C., la care au participat peste 250.000 de persoane, negri şi albi. 

„Profităm de aceasta perioadă specială, pentru a promova, o dată în plus, resursele multimedia de care dispune acest centru, ce pot fi utile, atât cadrelor didactice, cât şi liceenilor.  Credem că participarea lor la aceste workshop-uri, contribuie la o mai bună cunoaştere a istoriei americane.”, ne-a declarat profesorul Gabriel Stan, directorul Casei Corpului Didactic „Grigore Tăbăcaru“ Bacău.

 Evenimente similare, la care sunt aşteptaţi liceeni de la alte colegii băcăuane, sunt programate la CentrulAmerican Corner Bacău” şi pe parcursul săptămânii următoare. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările