Mărturisiri de la locul tragediei de pe E85. Copilul care a rămas fără soră, mamă şi ambele bunici: „Tată, spune-mi că e un vis”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Accidentul s-a soldat cu şapte morţi FOTO ISU Bacău
Accidentul s-a soldat cu şapte morţi FOTO ISU Bacău

Şapte persoane au murit, din care doi copii şi alte cinci au fost rănite după o coliziune frontală între un autoturism şi un microbuz, pe E85.

Cel mai grav accident din acest an produs pe un drum din Moldova a îndoliat două familii, una înregistrând trei morţi, alta patra.

Tragicul accident de circulaţie a avut loc duminică dimineaţă, pe E85, în localitatea băcăuană Orbeni, în eveniment fiind implicate un autoturism Mercedes şi un microbuz.

Din autoturism, unde se afla o familie cu trei copii, au murit doi fraţi şi mama lor, iar în microbuzul despre care poliţia spune că şoferul acestuia se face vinovat de accident au murit patru persoane, toate femei, respectiv o tânără de 18 ani, mama ei de 44 de ani, dar şi cele două bunici, de 65 şi 67 de ani.

Totuşi, cunoştinţele şoferului microbuzului susţin că vinovat de accident este conducătorul auto al Mercedes-ului înmatriculat în Anglia, maşină cu volanul pe partea dreapta.

“A încercat să explice accidentul, spunea că l-a observat pe şoferul respectiv venind de pe sensul celălalt cum îşi pierde efectiv direcţia de mers, observându-l la 50 de metri cum a încercat să meargă pe partea pe care trebuia el să meargă, l-a observat că era adormit şi în momentul în care respectivul şofer s-a trezit a revenit pe sensul lui, a tras brusc de volan şi a produs acel accident. I-a murit soţia, fata de aproape 18 ani, făcea săptămâna viitoare, mama şi soacra. Este stabil, vorbeşte, îşi aduce aminte fiecare lucru. Ştie că au murit, fiul care atât a apucat să spună: Tată, spune-mi că e un vis. Este în salon cu unul dintre participanţi, cu şoferul, el susţine că nu crede că a adormit", a declarat pastorul Gabriel Măgureanu, prieten cu şoferul microbuzului, pentru Observator.

La rândul ei, mama iubitului fetei de 18 ani care a murit în accident are aceeaşi variantă.

“Băiatul era iubitul fetei, trebuia să meargă la mare. S-a distrus o familie. Şoferul microbuzului spune că celălalt a făcut zig-zag. Din trei copii şi o soţie, mai are un copil. Nu e caz de învinuit pe nimeni, la biserică făceau ultima serbare. Băiatul meu are un picior rupt şi este suspect de ruptură de splină. A văzut maşinile cum făceau zig-zag. În afară de bunicuţe, îi cunoşteam. Copiii au fost la şcoala de vară cu mine. Şoferul este în stare de şoc”, a spus femeia.

Poliţia din Bacău susţine însă că şoferul microbuzului este cel care a intrat pe contrasens.

"Azi-dimineaţă, în jurul orei 8.10, în afara localităţii Orbeni, un conducător auto de 46 de ani din judeţul Bacău, în timp ce conducea un autoturism 8+1 locuri pe direcţia de deplasare Bacău către Adjud ar fi intrat în coliziune frontală cu un autoturism condus de un bărbat de 37 de ani din judeţul Suceava, care circula din sens opus. Din impact a rezultat rănirea a cinci persoane şi decesul a altor 7 persoane. Conducătorii auto nu au putut fi testaţi alcoloscopil, le-au fost recoltate mostre biologice. Traficul a fost blocat,. Poliţiştii continuă cercetările în vederea stabilitrii cauzelor şi împrejurărilor în care s-a produs accidentul", a declarat Cătălina Păduraru, IPJ Bacău.

Vă mai recomandăm:

Şapte morţi şi cinci răniţi, după o coliziune frontală între un autoturism şi un microbuz, pe E85. A fost activat Planul Roşu FOTO

Duminică îndoliată pe drumurile din Bacău. Încă trei copii, victime ale unui nou accident rutier FOTO
 

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite