Mărturiile tulburătoare ale mamei unei fete de 15 ani, abuzată sexual de un asistent în tabără: „A vrut să se sinucidă, fata refuză acum orice medic bărbat”

Mărturiile tulburătoare ale mamei unei fete de 15 ani, abuzată sexual de un asistent în tabără: „A vrut să se sinucidă, fata refuză acum orice medic bărbat”

Raed Arafat, fondatorul SMURD, împreună cu Vasile Grosoşiu, preşedintele Asociaţiei Salvatorilor Voluntari pentru Situaţii de Urgenţă, acuzat de violarea unor minore FOTO Facebook

Vasile Grosoşiu (58 de ani), preşedintele Asociaţiei Salvatorilor Voluntari pentru Situaţii de Urgenţă, este acuzat că anul trecut, într-o tabără privată, a abuzat sexual şi violat mai multe fetiţe, cu vârste cuprinse între 9 şi 14 ani. Pe motiv că acestea ar fi suferit de infecţii urinare sau de dureri în gât, acesta le palpa în zonele intime, le băga degetele în vagin şi le trăgea de clitoris.

Ştiri pe aceeaşi temă

Cazul este cu atât mai şocant cu cât agresorul sexual era angajat să aibă grijă de sănătatea copiilor din tabără. Asistentul medical, Vasile Grosoşoiu, originar din Bucureşti, a venit pe baza unui parteneriat la Tabăra de la Cabana Himalaya din Râşnov, organizată de Club Sportiv Eco-Alpin. Aici a „consultat“ mai multe fete, pe motiv că acestea ar avea o închipuită infecţie urinară. Fără să aibă pregătirea medicală necesară şi nici măcar atestat de liberă practică, Grosoşoiu le închidea pe fete într-o cameră, în care el dormea, unde le dezbrăca şi pipăia zonele intime. Prima care a depus plângere a fost familia fetei din Bacău, după ce copila le-a povestit părinţilor ce s-a întâmplat.

Scandalul a luat proporţii în luna august a anului trecut, când au ieşit la iveală şi cazurile de abuz şi corupţie sexuală a încă trei minore, două de 11 ani, din Bucureşti şi Braşov şi cea mai mică, de 9 ani, din Târgovişte. Vasile Grosoşiu le-a pipăit pe toate în zonele intime, deşi acestea nu acuzau niciun fel de durere, le-a dezbrăcat, iar pe una chiar ar fi strâns-o de clitoris şi labii. Toate fetele sunt şi acum sub consiliere psihologică, iar copila din Bacău a avut chiar şi o tentativă de suicid.

Bestia deghizată în salvator

În urma plângerilor făcute de victime, Vasile Grosoşiu a fost arestat şi acuzat de viol şi agresiune sexuală. A fost trimis în judecată în 25 septembrie 2014. El a stat în arestul Poliţiei Braşov de pe 5 septembrie 2014 până pe 12 decembrie 2014, când magistraţii Tribunalul pentru Minori şi Familie i-au schimbat măsura arestului preventiv cu arestul la domiciliu. În primăvară bărbatul a cerut să fie liber, iar pe 6 aprilie 2015 magistraţii de la Judecătoria Zărneşti au decis că bărbatul poate fi cercetat sub control judiciar cu condiţia să poarte un sistem electronic de supraveghere.

Vasile Grosoşiu a fost inspector de protecţie civilă în cadrul SMURD şi preşedintele Asociaţiei Salvatorilor Voluntari pentru Situaţii de Urgenţă. Este membru de onoare la Crucea Roşie şi preda cursuri de prim ajutor. După ce a fost eliberat şi-a reluat activitatea la asociaţie. În 2012, la Gala Sănătăţii a fost răsplătit cu premiul al doilea pentru „implicare deosebită în activitatea didactică“.

Închisă într-o cameră, obligată să se dezbrace şi abuzată sexual

Anchetatorii au stabilit că abuzurile sexuale au avut loc în perioada 1-5 august 2014, Vasile Groşoiu şi-a oferit „serviciile medicale“, gratuit. El a pretins că este medic ginecolog pentru a le convinge pe fete să se dezbrace.

M. L., mama victimei din Bacău, povesteşte cu lux de amănunte, despre trauma produsă asupra fiicei, de asistentul Grosoşiu. „Fiica mea şi-a dorit să meargă în această tabără foarte mult. Ne-a costat 1300 de lei, cu titlu de donaţie faţă de ONG-ul care organiza tabăra, fără să primim chitanţă valabilă pentru asta. Vasile Grosoşiu a primit actele medicale ale copiilor, pentru a cunoaşte ce afecţiuni au. Fiica mea a fost în tabără în perioada 3-9 august 2014. Pe 5 august a încercat să-mi spună ceva, era semnalul slab şi nu o auzeam bine. Când a venit acasă era schimbată. Plângea şi dormea mai tot timpul. Am aflat că în tabără a mai fost un scandal, când un alt părinte a venit să reclame coruperea sexuală practicată de acest Grosoşiu. În cele din urmă mi-a povestit trauma prin care a trecut. A încuiat-o într-o cameră, unde dormea el, i-a dat pantalonii jos şi a forţat-o să se dezbrace. Între timp, la uşă l-a chemat o instructoare, pentru că era chemat la o şedinţă. Atunci, a pus-o să se îmbrace rapid. După asta, a dezbrăcat-o din nou. I-a introdus două degete în vagin, apoi a întors-o pe spate şi i-a băgat un supozitor, în anus, cu novocalmin“, afirmă M.L., aproape identic cu afirmaţiile făcute în faţa judecătorilor.

Cum se apără inculpatul, care nu avea nici măcar drept de liberă practică

În faţa instanţei, Vasile Grosoşiu, deşi recunoaşte că nu avea pregătirea medicală necesară pentru tratarea unor eventuale boli, observate de el, imaginar, recunoaşte efectuarea „consultărilor“. Paramedicul „SMURD“, afirmă în cazul minorei din Bacău: „Fata a venit sus, la acest cabinet, am rugat-o să se întindă pe pat, să se dezbrace, s-a dezbrăcat singură, am început examinarea, am palpat-o pentru a vedea dacă organele abdominale răspund, prin durere şi îmi aduc aminte că după palparea abdomenului, inclusiv ganglionii inghinali, am avut un moment, în care nu am ştiut ce are, negăsind nimic....„În mod deosebit, la C.M.(n.r.14 ani, anul trecut)  nu am tras şi nu am forţat de hainele ei, fata nu a plâns, a colaborat în examinare. I-am spus că îi dau un calmant, i-am spus întoarce-te pe burtă ca să-ţi pun un supozitor. Supozitorul îl pun eu, pentru că într-un caz, nu în tabără, o mămică i l-a pus în gură“, afirmă Grosoşiu, în încercarea de a se justifica. Dealtfel, în faţa magistraţilor, paramedicul afirmă că a mai consultat şi alţi copii în tabere. La întrebarea procurorului, dacă a tras vreo minoră de clitoris, acesta afirmă că „la vârsta de 11 ani, clitorisul nu are volum, se dezvoltă după începerea vieţii sexuale“.

Preşedintele Asociaţiei Salvatorilor Voluntari pentru Situaţii de Urgenţă, Vasile Grosoşiu, vicepreşedinte la acea dată a Federaţiei Române de Radioamatori avea diplomă de asistent medical din 2003, dar fără certificat de liberă practică în 2014, când „se juca“ de-a doctorul. „E clar că acel individ şi-a făcut o practică din a abuza sexual copiii. Îi trata pentru dureri în gât dezbrăcându-i, bâgându-le degetele şi pipăindu-i în zonele intime. Pe lângă asta, nu avea nici avizul legal, pentru a practica vreo activitate medicală“, afirmă avocatul Petre Ivaşcu, care o reprezintă pe minora din Bacău.

Tabăra care le-a furat copilăria

Toate fetele agresate în Tabăra Himalaya au tulburări severe de comportament, fapt certificat de psihologi. M.L., din Bacău, care este şi asistentă medicală şi-a dus fetiţa la mai multe consultări, la Direcţia pentru Protecţia Copilului, la Spitalul Judeţean de Urgenţe, la Pediatrie, la Medicină Legală, etc. Medicii au constatat o labilitate accentuată pe fondul abuzului sexual, lipsa de cooperare cu medicii şi asistenţii bărbaţi. „Fiica mea a avut în luna aprilie şi o tentativă de suicid, este retrasă, plânge, urmează consultaţii psihologice. A fost obligată să povestească în mai multe ocazii peste ce a trecut. Fata mea refuză orice medic, mai ales bărbaţii“, afirmă M.L. Şi celelalte fetiţe au suferit tulburări şi sunt tratate la cabinete de psihologie şi psihiatrie.

Acuzaţii grave din partea familiei din Bacău

În urma verificărilor făcute, M.L. din Bacău a constatat mai multe nereguli în ceea ce-l priveşte pe organizatorul taberei şi este de părere că relaţiile acestuia în lumea Justiţiei au fost în măsură să blocheze dosarul penal. „I-am făcut plângere şi lui Vasile Dogaru, preşedintele Club Sportiv Eco-Alpin, care a organizat Tabăra Himalaya. Dincolo de neregulile fiscale, că se bazează doar pe donaţii, pentru care nu dă chitanţe, a avut contract cu Vasile Grosoşoiu, deşi, în mod normal, tabăra avea un medic de familie, care să acorde asistenţă medicală. Soţia lui Vasile Dogaru este profesorul universitar Iuliana Savu, fost decan al Facultăţii de Drept Spiru Haret din Braşov. Am făcut plângere, pentru a trage la răspundere şi organizatorii taberei, care au ascuns agresiunile sexuale, motivând, după 8 august 2014, când au reclamat faptele, că copiii şi-au dorit să nu vină poliţia pentru a nu se încheia tabăra. Vasile Dogaru a ştiut de ceea ce se întâmplă, copii au vociferat şi au povestit cum sunt pipăiţi şi consultaţi de Grosoşiu. Mai mult, acesta din urmă are relaţii la Ordinul Medicilor, de unde a obţinut documente, inclusiv atestat de liberă practică şi fişa că are toate creditele, deşi, în ianuarie 2015, acesta era în arest la domiciliu, prin urmare, actele sunt obşinute prin fals. Deşi am făcut plângerea anul trecut şi dosarul este înregistrat cu numărul 1318/P/2014, nici acum nu are soluţie. Nu vreau să fie muşamalizat acest caz şi vreau ca acei bolnavi, care ne-au nenoricit copiii, să fie traşi la răspundere“, a mai precizat M.L. Reprezentanţii taberei nu au comentat situaţia.

Sentinţa în dosar se dă în 3 august

Mama fetei din Bacău s-a plâns şi de repetatele amânări din dosar şi de faptul că fata ei a trebuit să repete la nesfârşit coşmarul prin care a trecut. În plus deplasările la proces au afectat-o financiar. În proces au fost mai multe amânări succesive din cauza numărului mare de dosare aflate pe rol. Cel puţin aceasta este părerea reprezentanţilor Judecătoriei Zărneşti. Femeia speră ca sentinţa ce se va da în 3 august să facă dreptate. „Judecarea dosarului a început în septembrie-octombrie 2014, iar până în prezent au fost finalizate audierile tuturor părţilor, urmând ca pe data de 3 august să se pronunţe o sentinţă în acest dosar“, a declarat Elena Iova, purtător de cuvânt la Judecătoria Zărneşti. Sentinţa nu va fi însă una definitivă.

 

Paramedicul Vasile Grosoșiu, acuzat de viol și agresiuni sexuale în tabăra de la Râșnov își afișează diplomele și relațiile pe Facebook  

Imagini din aceeasi galerie
  • Paramedicul Vasile
Grosoșiu, acuzat de viol și agresiuni sexuale în tabăra de la Râșnov își afișează diplomele și relațiile pe Facebook  
  • Paramedicul acuzat de viol și agresiuni sexuale în tabăra de la Râșnov își afișează diplomele și relațiile pe Facebook  
  • Paramedicul acuzat de viol și agresiuni sexuale în tabăra de la Râșnov își afișează diplomele și relațiile pe Facebook  
  • Paramedicul acuzat de viol și agresiuni sexuale în tabăra de la Râșnov își afișează diplomele și relațiile pe Facebook  
  • Paramedicul acuzat de viol și agresiuni sexuale în tabăra de la Râșnov își afișează diplomele și relațiile pe Facebook 
  • Paramedicul acuzat de viol și agresiuni sexuale în tabăra de la Râșnov își afișează diplomele și relațiile pe Facebook 
  • Paramedicul acuzat de viol și agresiuni sexuale în tabăra de la Râșnov își afișează diplomele și relațiile pe Facebook 
  • Paramedicul acuzat de viol și agresiuni sexuale în tabăra de la Râșnov își afișează diplomele și relațiile pe Facebook  
Distribuie imaginea

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: