„Marşul pentru Viaţă“. Care este traseul acţiunii în municipiul Bacău

„Marşul pentru
Viaţă“. Care este traseul acţiunii în municipiul
Bacău

Sute de oameni au participat la Marşul pentru Viaţă din Bacău FOTO Inima Bacăului

Astăzi, de la ora 12, câteva sute de oameni s-au adunat pentru acţiunea „Marşul pentru Viaţă“, susţinută de Patriarhia Română, de Biserica Catolică dar si de ONG-uri. Dealtfel, în perioada 18–25 martie, în România şi Republica Moldova a avut loc Săptămâna pentru viaţă 2015 – „Fiecare viaţă este un dar“, care culminează cu marşul de sâmbătă, care se desfăşoară în peste 60 de oraşe.

Susţinătorii marşului de la Bacău s-au întâlnit astăzi, de la ora 12, în Piaţa Tricolorului. „Cu binecuvântarea IPS Arhiepiscop Ioachim Băcăuanul, „Marşul pentru Viaţă” se va desfăşura la Bacău pe traseul Piaţa Tricolorului, din faţa Casei de Cultură, pe Str. Erou Gheorghe Rusu, Str. 9 Mai, Calea Mărăşeşti, Str. Nicolae Bălcescu, Str. Mihai Viteazul, Str. Luminii, pe lângă Casa de Cultură, cu revenirea în Piaţa Tricolorului. Patriarhia Română binecuvintează şi susţine Marşul pentru viaţă 2015. Fiecare viaţă este un dar, organizat de mai multe asociaţii şi organizaţii nonguvernamentale creştine din România în ziua de sâmbătă, 21 martie 2015, în peste 60 de oraşe din ţară“, se arată într-un comunicat postat pe site-ul Episcopiei Romanului şi Bacăului.

Marşul iniţiat de BOR se doreşte o acţiune în sprijinul familiei, celulă de bază a societăţii, afectată de tranziţia ultimilor ani. Mai mult, „Marşul pentru viaţă“ susţine interzicerea avortului, deoarece, numai în perioada 1958-2008, în România au fost avortaţi peste 22 de milioane de copii, cifră egală cu populaţia actuală a ţării.  „Avortul a devenit o plagă pentru poporul român care se află astfel într-o scădere demografică îngrijorătoare. De aceea, Biserica binecuvintează şi încurajează adopţia de copii de către familiile care nu pot da naştere la prunci şi îndeamnă parohiile să contribuie constant la ajutorarea materială a familiilor care au copii mulţi, mai ales în parohiile sărace, şi, totodată, să susţină formarea spirituală a tinerei generaţii, în iubire faţă de Dumnezeu şi de semeni“, se arată într-un articol al Patriarhiei Române, preluat şi pe site-ul Episcopiei Romanului şi Bacăului.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările