Mamă şi fiică din Oneşti, arestate preventiv 30 de zile după ce au înscenat un jaf la amanet. Prejudiciul este estimat la 800.000 de lei

Mamă şi fiică din Oneşti, arestate preventiv 30 de zile după ce au înscenat un jaf la amanet. Prejudiciul este estimat la 800.000 de lei

Mihaela Călinescu şi Viorica David au fost arestate pentru 30 de zile

Mihaela Călinescu, angajata unei case de amanet din Oneşti şi mama acesteia, Viorica David, au fost arestate pentru 30 de zile pentru mai multe infracţiuni, care decurc din însecenarea unui şaf la amanet, pentru a ascunde activitatea frauduloasă în gestiune. În total, cele două sunt acuzate de procurori că cele două şi-ar fi însuşit contravaloarea a 3 kilograme de aur iar proprietarul afacerii afirmă că prejudiciul ar fi de 800 de mii de lei.

Ştiri pe aceeaşi temă

Procurorii de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Oneşti au elucidat modul în care o angajată a unui amanet, ajutată de mamă, a reuşit să inducă inducă în eroare organele judiciare, reclamând un jaf, pentru a-şi ascunde activiatea ilicită în gestiune, prin care a produs un prejudiciu iniţial de aproximativ 400 de mii de lei, contravaloarea a 3 kilograme de aur.

Mihaela Călinescu, angajata amanetului, este acuzată acum de delapidare, fals în înscrisuri sub semnătură privată, inducerea în eroare a organelor judiciare şi instigare la furt calificat. Mama acesteia, Viorica David, este acuzată de  complicitate la inducerea în eroare a organelor judiciare şi furt calificat.


„În fapt, potrivit probatoriului administrat, a rezultat că, în perioada iunie 2016 – mai 2017, inculpata CĂLINESCU MIHAELA, în calitate de şef al punctului de lucru al S.C. T V S.R.L., şi-a însuşit banii rezultaţi din activităţile specifice de amanet din cadrul unităţii, prin întocmirea în mod fictiv de contracte de împrumut cu gaj şi contracte de prelungire a acestora pe numele a trei persoane, atestând în mod nereal că monedele de aur primite de la acestea sunt amanetate, deşi acestea fuseseră vândute de persoanele respective inculpatei, prejudiciul estimat fiind de 471.250 lei – echivalentul a 3204 grame aur.

În scopul ascunderii lipsei din gestiune cauzată prin modalitatea descrisă mai sus, la data de 10.06.2017, inculpata CĂLINESCU MIHAELA a indus în eroare organele judiciare sesizând că a fost victima unei infracţiuni de tâlhărie comisă de o persoană necunoscută, mascată, care a agresat-o, cauzându-i pierderea cunoştinţei, şi care a sustras obiectele din aur aflate în seiful punctului de lucru. În urma cercetărilor s-a stabilit că persoana care a sustras obiectele din aur este inculpata DAVID VIORICA, mama inculpatei Călinescu Mihaela, cele două inculpate acţionând de conivenţă, agresiunea nefiind exercitată în realitate.


Cu ocazia înscenării infracţiunii de tâlhărie, inculpata DAVID VIORICA a sustras suma 2553,86 lei, un telefon mobil Nokia 108 şi plicurile cu obiecte din aur aferente contractelor de amanet din gestiune.Persoana vătămată a comunicat că valoarea totală a prejudiciului este de 801.502 lei.


În data de 29.06.2017, Parchetul de pe lângă Judecătoria Oneşti a înaintat Judecătoriei Oneşti propunerea de arestare preventivă a inculpatelor CĂLINESCU MIHAELA şi DAVID VIORICA, iar judecătorul de  drepturi şi libertăţi a emis mandate de arestare preventivă a acestora pe o durată de 30 zile“, se arată în comunicatul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Bacău.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările